Érkezőben a Hewlett-Packard Tablet PC-je

Tóth Kristóf, 2002. november 6. 21:29
A vezető számítógépgyártó cégek közül a Hewlett-Packard a napokban az elsők között fogja bemutatni saját fejlesztésű Tablet PC-jét, mely leszerelhető billentyűzete révén a maga nemében mindenképp egyedülálló termék lesz.
Mint ismeretes, a hagyományos értelemben vett hordozható számítógépek, notebookok felváltására hivatott Tablet PC-k olyan 1,3-1,8 kilogramm tömegű vékony számítógépek, melyek elsősorban nagy képátlójú LCD kijelzőikről, vezeték nélküli internetes szolgáltatásaikról, valamint beszéd-, illetve kézírás-felismerő képességeikről ismerszenek meg. A Tablet PC projekt mögött a világ legnagyobb szoftvercége, a Microsoft áll, mely szabad kezet biztosított a számítógépgyártók számára, hogy azok saját kényük-kedvük szerint kialakított Tablet PC-ket dobhassanak piacra. A gyártók éppen ezért valamilyen különlegesség révén próbálják minél vonzóbbá tenni a közeljövőben debütáló Tablet PC-iket, és így tesz a Hewlett-Packard is, amikor várhatóan csütörtökön bemutatja a levehető billentyűzettel ellátott saját Tablet PC-jét.

A keresztségben Compaq Tablet PC TC1000 nevet kapott újdonságot a gyártó ígérete szerint mind hagyományos notebookként, mind Tablet PC-ként egyaránt könnyedén lehet majd használni, hála a levehető billentyűzetnek. A Hewlett-Packard-féle Tablet PC-hez egyébként egy speciális dokkoló egység is kapható lesz, melybe az újdonságot belehelyezve, a Tablet PC lényegében ugyanolyan képességekkel ruházható fel, mint amilyenekkel egy teljesen hétköznapi személyi számítógép rendelkezik. A gyártó hitvallása nem más, mint hogy a lehető legkisebb méretek, valamint a magas fokú modularitás révén ki kell küszöbölni a Tablet PC kialakításából eredő esetleges problémákat.

A Compaq Tablet PC TC1000 alapára 1699 dollár lesz, mely összegért a vásárlók egy olyan nagy tudású új generációs hordozható számítógépet fognak kapni, melyben többek közt egy kis fogyasztású, 1 GHz-es működési frekvenciájú Transmeta Crusoe TM5800-as processzor, 256 MB memória, egy 20 GB kapacitású merevlemez, valamint egy 10,4 colos képátlójú LCD kijelző kap helyet. Amennyiben a vásárlók a 802.11 szabványnak megfelelő vezeték nélküli képességekkel rendelkező Tablet PC-t szeretnének vásárolni a gyártótól, akkor 100 dollárral többet kell majd fizetniük.

Kulcsszavak: pda HPQ Tablet PC

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55