Munkacsoportok mindenesei

Xerox

, 2002. november 9. 16:16
Október 16-a világszerte a Xerox új készülékeinek napja volt: akkor jelentették be kis és közepes munkacsoportoknak szánt legújabb modelljeiket, valamint "Extreme" elnevezésű értékesítési programjukat.
A most debütáló Phaser 4400-as fekete-fehér printer a korábban díjnyertes DocuPrint N2125 utódja, a nyomtatás mellett másolóként is használható WorkCentre Pro 423 és 428 a digitális irodagépek választékát bővíti, míg a Document Centre 500-as sorozat a multifunkciós készülékek körében ígér jelentősen megnövelt nyomtatási sebességet.

Fáziselőny a kategóriában

Jelentősen javította a Xerox az A/4-es méretű fekete-fehér nyomtatás sebességét a Phaser 4400 modellel, amely a percenként 25 oldal előállítására képes monokróm készülékek kategóriájában a leggyorsabbak közé számít. Nyomtatási minősége is kiváló, hiszen a valódi 1200 dpi-s felbontás, valamint az Adobe Postscript 3 által biztosított megjelenítés a kis és közepes irodák gyakorlatában minden szokásos igénynek megfelel.

Nagymértékben csökken a bekapcsolás utáni várakozási idő is, a 266 MHz-es processzor 11 másodperc elteltével indítja az első oldal nyomtatását, a további lapok pedig folyamatosan készülnek - erről a hálózati modelleknél 64 megabájtos beépített memória gondoskodik. A LAN-okhoz egyébként 10/100 Base-TX Ethernettel csatlakoztatható a készülék, de természetesen az USB- és a párhuzamos port szintén ott van a csatlakozópanelen.

Három szoftvert találunk a dobozban, a Phaser Installer a könnyű telepítéshez ad segítséget, a CentreWare Web pedig a vállalat bármely részéről történő nyomtatókezelést teszi lehetővé. Legtöbbet azonban a Printing Scout szolgáltatásaival találkozunk majd, amely a felhasználók monitorán figyelmeztet a kifogyó tonerre, papírra, illetve a nyomtatást késleltető egyéb tényezőkre.

A Phaser 4400 nem válogatós a papírok terén, 64-216 g/m2 súlyú és A/6-A/4 méretű alapanyagokkal képes dolgozni. Papíradagolójába 550 lap fér.

Egyet fizet, kettőt kap

Szintén a kis és közepes munkacsoportok számára készült a WorkCentre Pro 423 és 428. Ezeket a Xerox már "digitális irodagépnek" titulálja, hiszen a készülékek nemcsak nyomtatásra, hanem másolásra is alkalmasak.

A WorkCentre Pro 423 és 428 típusjele a nyomtatás és a másolás sebességére utal: percenként 23, illetve 28 oldal előállítására képes, s ezzel a legjobb teljesítményt nyújtja a Xerox WorkCentre Pro sorozatában.

Az új termékek átmenetet képeznek a digitális másolásra és nyomtatásra tervezett WorkCentre Pro és az igényesebb, már multifunkciós szolgáltatásokat biztosító Xerox Document Centre család között. Ez utóbbi rendszerek választási lehetőséget kínálnak a felhasználók számára, hogy a 12 lap/perctől 90 lap/percig terjedő sebességtartományban a legfinomabban megfogalmazott igényeik szerint válasszanak, tekintet nélkül arra, hogy hol tartanak éppen a digitális technikákra történő áttérés folyamatában.

A WorkCentre Pro 428 és 423 olyan fejlett nyomtatási jellemzőkkel rendelkezik, mint a megnövelt papírkapacitás, a könnyen használható érintőképernyős interfész és a biztonsági nyomtatás. Az érintőképernyős interfész sajátossága a testre szabható parancskínálat: beállítható, hogy alaphelyzetként a felhasználó által leggyakrabban használt funkciókat jelenítse meg. Ezenkívül a mai fokozott biztonsági követelményekhez alkalmazkodva mindkét termék rendelkezik olyan lehetőséggel, hogy megőrizze az érzékeny dokumentumok bizalmas jellegét a választott nyomtatómeghajtó és a bővített memória installálása során is.

30 százalékos gyorsítás

A kis és közepes munkacsoportok számára tervezett újdonságokkal jelentkezett

a Xerox a multifunkciós készülékek terén is. Az új generációs termékek a korábbi modelleknél kisebb méretű, de nagyobb teljesítményű eszközök: a Document Centre 500-as sorozat a megnövelt sebességgel akár 30%-kal is növelheti az iroda termelékenységét. Három változatban kerül piacra, a megrendelő 35, 45 vagy 55 oldal/perces teljesítmény közül választhat. A kibővített hálózati lehetőségek és a magas teljesítmény egyik oka, hogy a Document Centre 500-as sorozathoz olyan szoftvert mellékel a Xerox, amelyet eleve több feladat egyidejű megoldására terveztek.

A legtöbb multifunkciós termék felhasználójának meg kell várni, amíg egy adott másolási, faxolási vagy szkennelési feladat befejeződik, s csak azután kezdhet új munkához - a Document Centre 500 azonban képes párhuzamosan kezelni a feladatokat. A hagyományos multifunkciós lehetőségekhez képest - nyomtatás, másolás, szkennelés - az 500-as sorozat olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek csökkentik az irodai költségeket, és növelik a teljesítményt. A produktumok minősége is átlagon felüli: másolásnál 600x600 dpi, nyomtatásnál pedig akár 1800 dpi felbontással képesek dolgozni a készülékek.

A könnyen kezelhető modulok a költségkímélést szolgálják: ezzel a kialakítással ugyanis lehetővé válik, hogy az üzemeltető cserélje ki a berendezés olyan részeit, mint a tonerkazetta és a beégetőegység.

Kulcsszavak: Xerox printer

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36