Minden, amit tudni lehet A Gyűrűk Uráról

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. november 13. 10:30
November 12-én megjelent Magyarországon is minden idők eddig legexkluzívabb DVD-kiadványa, A Gyűrűk Ura - A Gyűrű Szövetsége bővített, rendezői változata - ebből az alkalomból elindult a házimozi-változatokat ismertető weboldal is a www.agyurukura.net címen.
Még nem volt példa rá a házimozizás történetében, hogy ilyen rövid idő alatt ennyiféle változatban jelent volna meg DVD-n és VHS-en egy filmsiker. Nyilván nem véletlen, hogy éppen J.R.R. Tolkien bestsellere, A Gyűrűk Ura - pontosabban egyelőre az első könyv, A Gyűrű Szövetsége - monumentális filmváltozata az úttörő, hiszen ez a mozi történetének egyik legnagyobb vállalkozása, több szempontból is túlszárnyalva olyan szuperprodukciókat, mint a Ben Hur, a Kleopátra vagy a Titanic. Magától értetődik, hogy a közönség otthoni megnézésre is valami különlegeset várt: a moziváltozat augusztus 27-én már megjelent DVD-n és VHS-en, ám most az eredeti filmnél fél órával hosszabb, moziban nem látható rendezői változat került boltokba. Így összesen pillanatnyilag háromféle DVD és háromféle VHS között válogathatnak a könyv és a film rajongói.

A Warner Home Video és a NetPiac Kft. annak érdekében, hogy minden elérhető információt közzétegyen A Gyűrűk Ura - A Gyűrű Szövetsége különféle házimozi változatairól, önálló weboldalt szentelt a kiadványoknak, amely a www.agyurukura.net címen érhető el.

Kulcsszavak: website film

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50