Multisoft Kft.: megvalósít, nemcsak konzultál

, 2002. november 16. 12:22
A svéd tulajdonban lévő, mezőkövesdi székhelyű EXIR Hungary Rt. 2001 októberében döntött úgy, hogy - a svéd anyacéggel egy időben - itthon is a Microsoft Business Solutions Navision vállalatirányítási rendszert vezeti be. A magyarországi implementációt az egyik legrégebbi hazai Navision Solution Center, a Multisoft Kft. végezte. A bevezetés tapasztalatairól Szacsuri Gergelyt, az EXIR Hungary Rt. értékesítési vezetőjét kérdeztük.
Business Online: - Milyen elvárásokkal fogtak hozzá a vállalatirányítási rendszer kereséséhez?

Szacsuri Gergely: - Elsődleges elvárásunk volt, hogy a rendszer részletes, de jól rendszerezhető információkat szolgáltasson a vállalaton belül folyó tevékenységekről mind pénzügyi, mind termelési oldalról. Különösen nagy hangsúlyt fektettünk a termelésirányítási részre, hiszen cégünk fémforgácsolással foglalkozik, így a gazdaságos és rugalmas működéshez "életbevágóan" fontos a pontos anyag- és kapacitástervezés.

B. O.: - Milyen lépésekben folyt a bevezetés?

Sz. G.: - Az első lépcső a pénzügyi modulok és az anyagnyilvántartás bevezetése volt, ez a következő főbb lépésekben zajlott: kulcsfelhasználók oktatása, rendszerparaméterek beállítása, adatfeltöltés, felhasználói oktatás, próbaüzem (és sok túlóra), éles indítás. A termelési modul bevezetése, ami még folyamatban van, rázósabb, hiszen itt nem uniformizált folyamatokat kell kezelni. Nagyon fontos, hogy először megismerjük a rendszer lehetőségeit, majd pontosan feltérképezzük a vállalaton belüli folyamatainkat.

B. O.: - A Microsoft Business Solutions Navision - vagy korábbi nevén Navision Attain - mely legfőbb előnyét emelné ki?

Sz. G.: - A könnyű kezelhetőséget és betanulást, valamint a vállalathoz való jó alakíthatóságot.

B. O.: - A több mint másfél éves használat során milyen tapasztalatokat szereztek a bevezetést és támogatást végző Multisoft Kft. szolgáltatásaival kapcsolatban?

Sz. G.: - Alapvetően kedvező tapasztalatokat szereztünk; problémáinkra, kérdéseinkre rövid időn belül választ kaptunk, amely az esetek 99 százalékában helyes is volt. Bátran merem tehát ajánlani konzulenseinket bárkinek, aki Microsoft Business Solutions Navision rendszert kíván bevezetni.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50