Vince Mátyást javasolja a kormányfő az MTI elnökének

MTI Sajtóadatbank, 2002. november 19. 22:19
Vince Mátyást, a HVG alapító főszerkesztőjét javasolja a Magyar Távirati Iroda Rt. elnökének a kormányfő - közölte Gál J. Zoltán az MTI-vel kedden.
A kormányszóvivő hozzátette, hogy Medgyessy Péter az erről szóló előterjesztést átküldte Mádl Ferenc köztársasági elnöknek. A törvényi előírások szerint az MTI Rt. Tulajdonosi Tanácsadó Testülete tesz javaslatot a miniszterelnöknek az elnök személyére. Az elnököt a kormányfő előterjesztése alapján a köztársasági elnök nevezi ki öt évre. Dorogi Sándor jelenlegi MTI-elnöknek a mandátuma november 30-án jár le.

Az MTI elnöki posztjára kiírt pályázat két körben zajlott, az első fordulóban tizenhárman pályáztak, a második körbe már csak hatan jutottak be. A Tulajdonosi Tanácsadó Testület október 3-án döntött úgy, hogy két elnökjelöltet, Gazsó L. Ferencet és Vince Mátyást terjeszti a miniszterelnök elé.

Medgyessy Péter november 13-án megbeszélést folytatott a hírügynökségi szolgáltatás legjelentősebb előfizetőivel és az újságírói érdekvédelmi szervezetek képviselőivel, majd konzultált a TTT által megnevezett két elnökjelölttel is.

Kulcsszavak: +céginfo MTI +legfontosabb

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38