Átadták az Infopark központi épületét

MTI Sajtóadatbank, 2002. november 28. 09:21
Átadták az Infopark központi szolgáltató épületét kedden. Az Infopark Fejlesztési Rt. mintegy 10 milliárd forintos beruházásában elkészült épület megnyitóján Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter kiemelte: Magyarország számára létkérdés az információtechnológia fejlesztése az Európai Unióval és a világ fejlett országaival szembeni jelentős lemaradásának behozása. Ezt a célt jól szolgálja az Infopark mintegy 100 ezer négyzetméter hasznos alapterületű négy épülete.
A rendezvényen felolvasták Medgyessy Péter miniszterelnök köszöntőlevelét, miszerint az információs társadalom kialakítása, az ahhoz szükséges infrastruktúra megteremtésének támogatása a kormány kiemelt feladata és célja. A miniszterelnök szerint: a tudásalapú gazdaság megteremtése Magyarország talán eddigi legnagyobb kiugrási lehetősége és egyértelmű uniós felzárkózási esélye.

Medgyessy Péter levelében utalt arra, hogy az állam és a magánszektor együttműködése az Infopark megvalósításakor példaként szolgálhat más hasonló fejlesztések számára. Az állam a projekt előkészítésében, menedzselésében vállalt szerepet, hogy a megvalósítást vállalkozói alapon a magántőke számára vonzóvá tegye.

Az Infopark Fejlesztési Rt. 99 százalékban a német IVG Holding Ingatlankezelő Részvénytársaság tulajdonában van. A központi épület csaknem 10 ezer négyzetméter bruttó hasznos alapterületén egyebek között inkubátorházat is kialakítanak. A központi épület mellett szintén kedden adták át a hasonló méretű B épületet is, ahol irodák lesznek.

Bernd Kottmann, az IVG Immobilien AG igazgatósági tagja elmondta: eddig 175 millió eurót fektettek az Infopark beruházásba és terveik szerint még további 100 millió eurós fejlesztést valósítanak meg a következő években. Közölte: a hatemeletes 25 méter magas átriumos üvegtetővel fedett központi épületet az Assmann GmbH és az Artonic Design Építészeti Kft. tervezte, míg kivitelezője az Épker Kft. volt.

A bonni székhelyű IVG Immobilien AG 3,3 milliárd eurós ingatlanvagyonnal rendelkezik 11 európai országban. A cég évi 223 millió euró bérleti díjbevételével Európa egyik legnagyobb ingatlanfejlesztője.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59