3G kompakt fényképezés - megszűnőben a hagyományos technika?

Kollár Csaba, 2002. december 2. 20:48
A digitális kamerák és a 3G mobiltelefonok konvergenciájának köszönhetően számos vállalat kísérletezik vagy dob piacra kamerával egybeépített mobiltelefonokat, melyekkel azonnal, akár feldolgozásra kész fényképek készíthetők.
A Longstreet az egyik fejlett POD (nyomtatás azonnal) rendszer képek számára, mellyel egy gombnyomásra elkészül a digitális fénykép. A felhasználók az elkészült képeket a mobiltelefon képernyőjén láthatják, majd onnan választhatják ki azokat, amelyeket tovább szeretnének küldeni, vagy hosszabb ideig tárolni kívánnak.

A fejlődés következő állomása a helymeghatározásra épül. A fényképeket vagy a képeket tároló fájlokat el lehet látni a GPS/GIS rendszerek segítségével pontos földrajzi információkkal. Egy másik lehetőség, hogy szintén a helymeghatározásra épülő szolgáltatásokat alapul véve az elkészült fényképek a hozzánk legközelebb levő nyomtatási szolgáltatást nyújtó boltban ki is nyomtathatók.

Elemzők szerint ezek a boltok jelentik majd az igazi áttörést a digitális fényképezés elterjedésénél. Egyes előrejelzők még azt is felvetik, hogy közeleg az ideje a hagyományos fényképezés megszűnésének, mely mellett legfeljebb a profi fotósok tartanak majd ki.

Kulcsszavak: kamera mobiltelefon +fohir

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14