Üzleti intelligencia

- avagy online business CorVu-módra

, 2002. december 13. 08:43
Korunk a pénzről szól. Hatékonyságnövelés, költségcsökkentés, racionalizálás, eladásnövelés - ezek a kulcsszavak. A hatékony döntésekhez megalapozott, naprakész anyagokra van szükség. Ez csak az alap, hiszen a legjobb jelentés sem képes az adatok rejtett összefüggéseire rámutatni. Hol és hogyan kell beavatkozni? Milyen költségek megkurtítására van szükség? Hol érdemes ösztönzőket bevetni? A kérdéseket bárki hosszan tudná sorolni.
A problémára korábban az időszaki riportokat, a kimutatásokat vélték hatékony gyógyírnak. A gond az, hogy egy ilyen riportot nemhogy elolvasni, de megemelni sem mindig könnyű. A nagy cégeknél adattárház (divatosabban: "data warehouse") megoldásokat vezetnek be. Egy bevezetési projekt költségei magasak, a tényleges működésbe állásig pedig több év is eltelhet. A két megoldás (a klasszikus riportolás és az adattárházak) között az ún. OLAP (On-Line Analytical Processing) eszközök állnak ésszerű teljesítmény/költség aránnyal.

Az OLAP-eszközök közül kiemelkedik a CorVu cég CorVu nevű szoftvere a következők miatt:

Rövid bevezetési ciklus: 3-12 hét alatt üzembe helyezhető.

Funkcionalitás: mindent tud az előre gyártott sémák mentén történő elemzésektől az önálló leásásig, tetszőleges dimenziók mentén. A vezetői riasztómoduloktól a vállalati scorecardokig a CorVu minden lényeges funkcionalitást ismer.

Egyszerű használat: az átlagos felhasználó néhány órás képzést követően önállóan tudja használni. Az informatikai hátteret megfelelő köztes rétegen keresztül tetszőlegesen lehet alakítani, a felhasználói igények szerint módosítani.

Milyen előnyökkel jár a CorVu bevezetése? A meglévő ügyfelek összesített tapasztalatai alapján ilyen a profitábilitás és a vállalat ügyfélmegtartó képességének növekedése (+5-12%), valamint a folyamatokra történő reagálókészségének fokozódása. A legtöbb vállalatirányítási rendszerhez (pl. SAP, MFG Pro stb.) léteznek előre fejlesztett CorVu-csomagok, gyorsítva az üzembe helyezés folyamatát. Egy költséges és kockázatos üzletiintelligencia-projekttel szemben a CorVu közvetlen haszna miatt ideális megoldás lehet.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59