Pehrson elégedett az Ericsson Magyarország idei teljesítményével

Kovács Attila, 2002. december 10. 13:14
Az Ericsson Magyarország vezetői december 10-én részletesen tájékoztatták a sajtó képviselőit a cég idei eredményeiről. A megjelent több mint negyven újságíró előtt Staffan Pehrson vezérigazgató kijelentette, hogy a hatékonyan működő magyar leányvállalat idén minden területen a várakozásokat felülmúló eredménnyel zárja az évet.
Néhány fontosabb adat, tény a beszámolóból: amíg az utóbbi másfél évben az Ericsson világméretekben kb. 45%-kal csökkentette a létszámot, Magyarországon csak 10-15%-kal karcsúsított. Ugyancsak itthon az összes bevétel 20%-a származott az új technológiák bevezetéséből és vadonatúj megkötött szerződések teljesítéséből.

A magyarországi eredmények sorában kiemelhető, hogy az Ericsson Magyarország elindult a szolgáltatások irányába, sikeres volt az alkalmazások terén, megjelent a szolgáltatóknál az általa elsőként kialakított MMS technológiával, a szolgáltatóknak a rendszerek mérését ajánlotta fel a cég, megjelent az Ethernet DSL, az Ericsson Engine Access Ramp, új megvalósítási programmal lépett fel a cég a kormányzat felé, lényegesen új megoldást kínál a cég a kormányzat zárt rádiórendszerek alkalmazásának útkeresésében, illetve új üzleti tanácsadó tevékenységet is biztosít.

A kutatás-fejlesztés jelentős szerepet kap az Ericsson hálózatfelügyeleti rendszereinek a fejlesztésében, elsősorban az IP- és ATM alapú hálózatok menedzsmentjében. Boda Miklós kutatás-fejlesztési igazgató szólt arról is, hogy a negyedik generációs mobiltávközlési eszközök és rendszerek terén közös kutatást folytatnak a hazai egyetemekkel és külföldi cégekkel.

Az Ericsson Magyarország legnagyobb ügyfelei jelenleg: Matáv, Westel Mobil, Pannon GSM, Vodafone, PanTel, Vivendi, Antenna Hungária, Belügyminisztérium.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50