EDS Magyarország - az idén 6 milliárd forintos bevétel

MTI Sajtóadatbank, 2002. december 11. 08:31
A világ egyik vezető informatikai szolgáltató cége, az EDS (Electronic Data Systems) magyarországi leányvállalata az idén 6 milliárd forintos bevételt ér el, szemben a tavalyi 5,3 milliárd forinttal - mondták el a társaság vezetői. A cég ezzel túlteljesíti 10 százalékos növekedési tervét.
A vállalat az idén 130-140 új munkahelyet teremtett, decemberre alkalmazottainak száma elérte a 600 főt. Az EDS Magyarország Kft. vezetői a következő két évben, az uniós csatlakozással összefüggésben a magyarországi outsourcing (tevékenységkiszervezés) piac jelentős bővülésére számítanak.

Az EDS 1991-ben alapította magyar leányvállalatát, amelynek jelenleg ügyfelei között található a Matáv és - első banki outsourcing megbízóként - a K and H Bank. Mint Karlinger László pénzügyi igazgató elmondta, a Matávval 1999-ben kötött,7 évre szóló szerződésük a legnagyobb ilyen jellegű megbízás a régióban. A Matáv korábbi közlése szerint a szerződés értéke mintegy 22 milliárd forint.

A cég vezetői elmondták, hogy az EDS Magyarország bevételeinekdöntő része, 75 százaléka az IT-outsourcingból származik, ugyanakkor egyre nagyobb fejlődési lehetőséget látnak az üzleti folyamatirányítás területén is. Az EDS Magyarország anyacége, az 1962-ben alapított EDS Corp. a világ 60 országában több mint 140 ezer főt foglalkoztat, tavalyi árbevétele 21,5 milliárd dollár volt.

A cég az idén júliusban 2 ezer álláshely megszüntetését jelentette be, szeptemberben pedig profit-figyelmeztetést tett közzé, az október végén megjelent adatok szerint viszont III. negyedévi eredményei meghaladták korábban lefelé módosított prognózisát. Az EDS első kilenc havi bevétele a társaság honlapján közzétett adatok szerint 16,22 milliárd dollár volt, 4 százalékkal több mint 2001 első háromnegyed évében.

Az EDS Magyarország az idén jelentős fejlesztéseket hajtott végre, szeptemberben új adatfeldolgozó és -rögzítő központot avatott Vasváron, és regionális szolgáltató központot adott át Budapesten. Ugyancsak ebben az évben nyitották meg a cég rábahídvégi adatfeldolgozó központját.

Kulcsszavak: EDS-hu +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50