Panasonic - 13 milliárdos bevétel az idei pénzügyi évben

MTI Sajtóadatbank, 2002. december 12. 09:37
A Panasonic Magyarország az idei, 2003 március végén záródó pénzügyi évében várhatóan 13 milliárd forint fölötti árbevételt ér el, ami 17 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit - közölte Stark István, a társaság vezérigazgatója szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
Stark István elmondta, hogy 2002. április 1-jétől november végéig 9 milliárd forint árbevételt ért el a társaság, ami 24 százalékkal haladja meg a bázisidőszakét. Stark István elmondta: úgy gondolják, hogy az idei teljes pénzügyi évben kisebb növekedést produkál a társaság, mint az említett nyolc hónapban. Hozzátette: úgy vélik, hogy előbb-utóbb visszaesik a kereslet Magyarországon, s ezért az idei pénzügyi tervük utolsó negyedévére konzervatív módon alacsonyabb eladásokat terveztek.

Stark István elmondta, hogy a forint erősödése az idén a Panasonic termékek esetében termékcsoporttól függően 5-15 százalékos árcsökkenést eredményezett. A vezérigazgató elmondta, hogy az idei pénzügyi év első 8 hónapjában a szórakoztató elektronikai termékek eladásából 6,6 milliárd forint árbevételük származott, ami 48 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi összeget.

A társaságnak az üzleti rendszerek értékesítéséből az első 8 hónapban a tavalyinál 5 százalékkal több, összesen 2 milliárd forint árbevétele származott, mivel a beruházási piac jelentősen visszaesett az április-novemberi időszakban. A vezérigazgató elmondta, hogy a GSM termékek, a mobiltelefonok eladása 51 százalékkal visszaesett, s a az idén áprilistól november végéig csak 400 millió forint értékben adtak el ilyen termékeket. A Panasonic a szórakoztatóelektronikai szegmenst tekintve a magyar piacon jelenleg 18 százalékos részesedéssel rendelkezik.

Kulcsszavak: Panasonic-hu +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50