Kalózrádiót számoltak fel Gyömrőn

MTI Sajtóadatbank, 2002. december 13. 08:56
A Hírközlési Felügyelet (HÍF) Hírközlési Területi Hivatala csütörtökön kikapcsoltatta a Gyömrőn - Sirius néven - engedély nélkül működő rádióadót.
A közlemény szerint a területi hivatal panaszbejelentés nyomán végzett hatósági méréseket a Pest megyei településen, s mint megállapította, Gyömrő belterületén, a 92.3 MHZ frekvencián engedélyek nélküli műsorszóró rádióadó üzemel. Miután az azonosítást követő hatósági eljárás után a rádióberendezés üzemeltetője az illegális műsorszórást nem szüntette meg, a hivatal végrehajtási határozatban rendelte el a berendezés hatóság általi kikapcsolását és elszállítását - tartalmazza a közlemény. A sajtóiroda tájékoztatása szerint az ügyben szabálysértési eljárás indult, amelynek nyomán várhatóan elkobozzák a rádióadó-berendezést.

A hírközlési hatóság a továbbiakban is folytatja az illegális adók felderítését és tevékenységük megszüntetését, mert azok veszélyeztetik a frekvencia-használatot és zavarják a jogszerűen sugárzó adásokat - olvasható a közleményben.

Kulcsszavak: rádió jog HÍF

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50