Rákkeltő antennaárbocok?

Kollár Csaba, 2002. december 18. 21:22
A mobilkommunikációt ismét a rákkal kapcsolják össze. Egy, a közelmúltban végzett felmérés arra kereste a választ, hogy az antennaárbocok milyen hatással lehetnek azokra, akik közvetlen környezetében laknak.
Az észak-írországi Dungannon területhez tartozó Cranlome-ban a felmérésen túl cselekedtek is, leszerelték az antennaárbocot. A tulajdonos Northern Ireland Electricity vállalatot büntették az akcióval. A vállalat szóvivője, Robin Greer a következőket nyilatkozta: "Sokan bírálják a mobiltelefon-hálózatokat, a mobiltelefonokat és az antennaárbocokat amiatt, hogy rákot okozhatnak. Ugyanakkor arról sokan megfeledkeznek, hogy a mobilkommunikáció nélkül számos területen a fejlődés nehezebben menne végbe."

A The Daily Telegraph értesülései szerint a mostani polgári akciót az indította el, hogy az egyik helyi lakos a múlt héten rákban halt meg.

Független szakértők szerint elsősorban nem az antennaárboc a rákkeltő, hanem az okozhat bizonyos egészségügyi problémákat, ha az emberekhez túl közel telepítik ezeket a berendezéseket.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36