Vodafone - terjeszkedés Európában

Kollár Csaba, 2003. január 8. 07:04
Az angliai központú Vodafone bejelentette, hogy az európai régióban - elsősorban Ausztriában, Horvátországban és Szlovéniában - terjeszkedni kíván. A bejelentés hátterében az ausztriai mobilkommunikációs céggel kötött marketing megállapodás áll.
A szerződés lehetővé teszi, hogy a Telekom Austria AG mobilkommunikációs leányvállalata, a Mobilkom Austria, a horvát szolgáltató, a VIPnet és a szlovák mobilszolgáltató, a Si.mobil együttműködése révén a Vodafone egész világra kiterjedő szolgáltatásainak egy részét kínálják helyi ügyfeleik részére. A mostani adatok szerint mintegy 4,3 millió ügyfele van a három vállalatnak. A Vodafone közleményében kiemeli, hogy európai terjeszkedésének oka, hogy ebben a régióban még kihasználatlan piaci lehetőségek vannak, és ezeket a piaci részeket kívánja megragadni. A Vodafone globális szolgáltatásai hét országban - Ausztria, Horvátország, Dánia, Észtország, Finnország, Kuvait és Szlovénia - lesznek elérhetőek együttműködő partnereik, és mintegy 28 országban közvetlenül a Vodafone jóvoltából.

A Vodafone szolgáltatásokat Ausztriában az elkövetkező hat hónapban indítják el. A vállalat közleménye szerint többek között a Vodafone Eurocall, az Assisted Roaming, a Virtual Home Environment, a Pre-paid Roaming, a Pre-paid Roaming Top Ups és a GPRS Roaming szerepel majd a kínálatban.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50