Megjelent az ITTK Kutatási Jelentésének legújabb száma

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. január 24. 12:36
Megjelent a BME-UNESCO Információs Társadalom- és Trendkutató Központ Kutatási Jelentésének legújabb száma. A 18. szám fókuszában az infokommunikációs felhasználói szokások és attitűdök állnak.
A kiadvány többek között nyilvánosság elé tárja a Magyar Gallup Intézetnek a hazai általános és középiskolák körében végzett, széles körű kutatásának eredményeit, amelyek az eszközellátottságon túl képet adnak a hazai pedagógusok elképzeléseiről a számítógép és az internet oktatásba való integrációjával kapcsolatosan.

A TNS Hungary beszámolója a potenciális felhasználók körében tapasztalható, az internettel szembeni egyre növekvő elutasításra figyelmeztet, s a jelenség hátterét vizsgálva a gazdasági okok mellett a hazai társadalom attitűdjeinek változásait is hangsúlyozza.

Egy másik írás az Informatikai Kormánybiztosság családokat támogató programja, a Családi Net PC akció hatásait elemzi, valamint pszichológiai szempontokat is figyelembe véve, általános síkon is felvázolja a számítógép-felhasználóvá válás - nem pusztán fizikai feltételekhez kötött - folyamatát.

A jelentésben a gazdasági szektort ezúttal egy olyan írás képviseli, amely az európai mobilpiaci helyzetről nyújt átfogó képet. A cikk az elmúlt időszak fő tendenciáinak elemzése mellett részletes ország- és szolgáltató-statisztikákat közöl.

A kiadványban az Információs Társadalom- és Trendkutató Központ is szerepel egy tanulmányával, melyben az információs társadalom mérésének új fejleményeiről, valamint Magyarországnak a nemzetközi fejlettségmérő indexekből kiolvasható - sajnos romló - eredményeiről tájékoztat.

Kulcsszavak: ITTK BME-ITTK

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50