Rendszeres hírlevelet indított a MODEM IDŐK számítógépes rádióműsor

Szalay Dániel, 2003. január 31. 21:15
A Petőfi adó heti rendszerességgel jelentkező számítógépes talkshow műsora újabb kedvességgel jelentkezik. A médiakonvergencia jegyében ezúttal egy rendszeres internetes kiadvány megjelentetésébe vágták a produkció készítői a fejszéjüket.
"Kedves Olvasónk! Ön egy - bátran és szerénytelenség nélkül állíthatjuk - ha nem is történelmi, de mindenképpen médiatörténeti pillanat részese. 77 évvel azután, hogy létrejött a Magyar Rádió, illetve annak jogelődje, valamint 7 évvel azután, hogy elindult a MODEM IDŐK, most a MODEM IDŐK rádióműsor, illetve az ahhoz szorosan kapcsolódó MODEM IDŐK Online első online hírlevelét olvassa. Ha másért nem, ez már csak azért is médiatörténeti esemény, mert ön egy heti rendszerességgel hangban jelentkező műsor reményeink szerint szintén rendszeres szöveges kiadványát olvassa, amihez szorosan kapcsolódik a műsor a magyar médiában elsők között beindított, és azóta is folyamatosan fejlődő honlapja." - olvasható a nemrégiben megjelent hírlevél 1. évfolyamának 0., azaz próbaszámában, amit egyébként a PrimLista.hu ingyenes rendszerének segítségével postáznak az amúgy ingyenes hírlevél megrendelőinek.

A hírlevél, ahogy az a próbaszám bevezetőjében is olvasható, szorosan kapcsolódik a közszolgálati rádióban hallható műsor évekkel ezelőtt beindított honlapjához, hiszen a hírlevél archívuma a http://net.hu/modemidok címen archiválásra is kerül, azokat bárki, bármikor visszakeresheti. (Már a 0. szám is elérhető.)

A MODEM IDŐK barátságos hangvételű elektronikus kiadványában szó esik a honlap és a műsor újdonságairól, időnként betekintést nyerhetnek olvasói a műsor kulisszatitkaiba, és néhány különleges, informatikával kapcsolatos hírre is felhívják benne a hírlevél szerkesztői a figyelmet.

A hírlevélre "előfizetni" a modemidok-feliratkozas@primlista.hu címre küldött, tetszőleges tartalmú e-mail elküldésével lehet, majd a spam elleni védelem miatt a Primlista szervere által kiküldött megerősítő levélben írtak szerint kell eljárni, vagyis a levélben említett internetcímre kell kattintani, vagy a levelet a válasz gomb segítségével az adott címre visszaküldeni. A hírlevél egyébként szabadon terjeszthető.

A MODEM IDŐK c. rádióműsor 1995-ben magazinműsorként indult a Petőfi Rádióban. Még ugyanebben az évben megjelent internetes oldala, ahol 1996 februárjától az országban elsőként ez a műsor jelent meg először magyar nyelvű, hallgatható adással a világhálón. A RealAudio technológia alkalmazásával elsőként létesített digitális hangarchívumot, amely azóta is épül és az indulástól napjainkig meghallgathatóak a műsorok. Szintén elsőként 1995 ősze óta kapcsolja be a rádiós műsorkészítésbe az élő számítógépes csevegést, a chat-et. 1998 októbere óta a MODEM IDŐK hetente, minden csütörtökön este 10-kor jelentkezik, majd az adás megjelenik a Hungary.Network Rt. által gondozott internetes hangarchívumban RealAudio-val, illetve a PC World magazin CD mellékletén havonta MP3 formában, és az Internet Kalauz CD-in is tematikus összeállítással jelentkezik.

A rádióműsor 2000 tavaszától egyre inkább rádiós talkshow-vá alakult, állandó asztaltársasággal - de továbbra is tartva azt az indulásnál elhatározott célt, hogy az informatikáról és a digitális világról közérthetően és szórakoztatóan beszéljen a műsor. A Magyar Rádió 1997-ben egyéni Nívó díjjal tüntette ki a MODEM IDŐK elindításáért és készítéséért a szerkesztő-műsorvezetőt, Szilágyi Árpádot.

Kulcsszavak: rádió onlineszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14