Új elnök az Acer nemzetközi műveletek üzleti csoportjának élén

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. február 5. 16:51
Acer EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) térségért felelős elnökét, Gianfranco Lancit kinevezték a vállalat nemzetközi műveletek üzleti csoportjának (International Operation Business Group) elnökévé. Lanci új pozíciójában az EMEA-piacon szerzett tapasztalatait a tajvani menedzsment támogatása céljából fogja hasznosítani.
Gianfranco Lanci, aki 1997 óta az Acer Olaszország elnök-vezérigazgatója, erős szervezetet épített föl, minden szinten kiterjesztve és megszilárdítva kapcsolatait értékesítési partnereivel. A márka promóciójáért kifejtett erőfeszítéseinek eredményeképpen az Acer a szektor vezető nevévé lépett elő Olaszországban. 2000-ben, miután kinevezték az Acer Európa elnökévé, Gianfranco Lanci megerősítette az olasz piac számára kialakított, bevált nyerő stratégiáját, hogy hozzájárulhasson egy erős európai szervezet kiépítéséhez. 2002 óta pedig - amióta az Acer EMEA-térségért felelős elnökeként tevékenykedik - ugyanezt teszi a Közel-Keleten és Dél-Afrikában is. 2002-es kinevezése óta az európai piacon a vállalat profitja soha nem tapasztalt, rekordértékű magasságba ugrott.

Mostantól Gianfranco Lanci a jelenlegi elnökkel, T. Y. Layjel közösen fogja ellátni az Acer nemzetközi műveletek üzleti csoportjának koordinációs feladatait. (Lanci továbbra is megmarad az Acer EMEA elnöki posztján.) Tisztének megfelelően mindenekelőtt a nemzetközi szintű eladásokra és a marketingre fog összpontosítani, különös tekintettel az egyesült államokbeli piac támogatására.

Az EMEA-térség adta 2002-ben az Acer márkanévhez kötődő profit 50 százalékát, ami 2001-hez képest 30 százalékos növekedést jelent. 2002 második felében a nyereség 45 százalékkal múlta fölül az egy évvel korábbi tárgyidőszakban jegyzettet.

Az 1954-ben született, 48 éves Gianfranco Lanci a Torinói Műegyetem elvégzése után egyenesen a Texas Instrumentshez (TI) került. 35 évesen már országos menedzserként tevékenykedett, és neki köszönhetően a TI 1996-ban már az olasz noteszgéppiac vezető szállítója volt. Lanci 1997-ben csatlakozott az Acer Olaszországhoz, azt követően, hogy az Acer felvásárolta a TI noteszgépes üzletágát.

Kulcsszavak: Acer +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36