Belbiztonsági SAP-megoldás

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. február 13. 15:43
Az SAP Security Resource Management biztonsági erőforrás-kezelő megoldása a belbiztonság speciális folyamatait támogatja - a határőrség munkáját, a rendkívüli készültség megteremtését és a rendkívüli helyzetek kezelését, az ellenintézkedések foganatosítását, az információelemzést és a külső koordinációt. A megoldás révén a kormányhivatalok olyan technológiai platformra tehetnek szert, amely javítja együttműködési készségüket és kritikus fontosságú folyamataik kezelésének hatékonyságát. A belbiztonsági szervek emberi erőforrásait, folyamatait és technológiáit integráló megoldás lehetővé teszi, hogy valamennyi érintett közösen dolgozzon a biztonsági lépések lehető legeredményesebb végrehajtásán.
Az SAP Security Resource Management az SAP e-government technológiájára épül, amelyet már jelenleg is számos belbiztonsági feladatokat ellátó szövetségi szervezet - köztük a NASA, az Egyesült Államok hadserege és haditengerészete, San Diego, illetve New York és New Jersey kikötői hatósága, a Los Angelesi nemzetközi repülőtér - valamint több állami és önkormányzati hivatal használ. A kormányzati szféra vezető nemzetközi megoldásszállítójaként ismert SAP az elmúlt 30 évben az állami és magánszektor 18 800 szereplőjét segítette hozzá globális működése sikeres integrálásához. A vállalat új, nyílt platformú megoldása zökkenőmentes kommunikációt biztosít a belbiztonság szempontjából fontos minisztériumok, kormányszervek és magáncégek között.

Műszaki hátterét tekintve az SAP Security Resource Management a heterogén informatikai környezetek együttműködését támogató SAP NetWeaver integrációs és alkalmazásplatformra épül. Az SAP Security Resource Management testre szabott eszközeivel kiegészülő új technológia a vezeték nélküli alkalmazások, a szimuláció és a kapacitásmodellezés támogatásával gondoskodik a különféle hivatalok és szervezetek kritikus folyamatainak integrálásáról. A biztonságos környezet megteremtése érdekében az SAP technológiája megbízható hitelesítést, automatikus "single sign-on" belépést, szerepalapú jogosultságszerzést, központi felhasználókezelést, titkosított információcserét, PKI-támogatást, valamint digitális aláírással és biometriai azonosítással védett dokumentumtovábbítást kínál.

Kulcsszavak: e-government SAP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36