Tv-nézés telefonon

Kollár Csaba, 2003. február 15. 15:52
Koreai sajtóértesülések szerint a koreai mobilkommunikációs szolgáltató, a KTF azt tervezi, hogy már ebben a hónapban lehetővé teszi a tv-adások vételét a 3G-kompatibilis mobiltelefonokon keresztül.
A bevezetési időszakban elsőként két csatorna adását kívánják "mobilizálni"; egy zenei adóét és egy hírcsatornáét. A vállalat elmondta, hogy a kísérleti üzem után a fogható adások számát kilencre bővítik. Az egyes adókat úgy választják ki, hogy azok összességében a lakosság szinte minden csoportja számára érdekes, hasznos vagy éppen szórakoztató tartalmat kínáljanak.

Egyelőre csak azok a nézők használhatják az új szolgáltatást, akik olyan készülékkel rendelkeznek, amelyik képes a CDMA2000 1xEV-DO rendszer szerint (is) működni. Némiképp visszaveti az új szolgáltatás elterjedését annak magas ára; egy óra tv-nézésért ugyanis átszámítva valamivel több mint 20 dollárt kell fizetni.

A KTF a "mobilizált tv-adással" 2002 októberében kezdett el foglalkozni, amikor Korea három tv-társaságával, a KBS-szel, az MBC-vel és az SBS-szel együttműködési megállapodást kötött. A KTF elmondta, hogy jelenleg háromfajta készülékkel lehet fogni a tv-adásokat. Ezek között van a Samsung egyik legújabb fejlesztése, az SPH-3000 is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36