Munich Re: mySAP Insurance viszontbiztosítási funkciók a hagyományos rendszerek kiváltására

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. február 27. 16:48
A világ legnagyobb viszontbiztosítója, a Munich Reinsurance Co. (Munich Re) a mySAP Insurance viszontbiztosítási funkcióit fogja felhasználni arra, hogy a legfontosabb üzleti folyamatok kezeléséhez számos hagyományos rendszerét egyetlen átfogó megoldással helyettesítse.
A mySAP Insurance viszontbiztosítási funkciói lehetővé teszik a Munich Re számára a viszontbiztosítási műveletek racionalizálását, valamint az illeszthetetlen rendszerekre tipikusan jellemző magas karbantartási és fejlesztési költségek csökkentését.

A mySAP Insurance viszontbiztosítási funkcionalitásának kifejlesztésében részt vett a németországi gyökerű, IT-tanácsadással és rendszergintegrációval foglalkozó msg systems AG, elősegítve a biztosító- és viszontbiztosító társaságok folyamatainak integrálását és versenyképességük fenntartását. Mindezeken túl a funkció lehetővé teszi, hogy cégek megfeleljenek az örökké változó törvényi előírásoknak, és gondosan elemezhessék az alkalmazott irányelveket annak érdekében, hogy még hatékonyabb kockázatkezelést valósíthassanak meg és megvédjék magukat a potenciálisan veszélyes pénzügyi hatásoktól. Annak kiszámításához, hogy mennyire vannak kitéve a veszteségeknek, a biztosítók és viszontbiztosítók portfóliójának teljesen átláthatónak kell lennie. A mySAP Insurance viszontbiztosítási funkciói lehetővé teszik ezt - megadva a társaságoknak a viszontbiztosítással összefüggő valamennyi kockázat részletes kiértékelésének lehetőségét.

A Munich Re, Németország tíz legnagyobb részvénytársaságának egyike 120 éve foglalkozik kockázatkezeléssel. A müncheni székhelyű cégnek több mint 160 országban vannak ügyfelei, és világszerte összesen 60 üzleti egységgel rendelkezik. A Munich Re az egész világon köt viszontbiztosításokat a természeti katasztrófák, belföldi és tengeri szállítmányozás, nagyobb építkezések, felelősségi események, személyi sérülések és számtalan más veszélyforrás következményeképp felmerülő kockázatokra.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50