A Sega leépítéseket tervez amerikai részlegében

Tóth Kristóf, 2003. március 3. 09:42
A japán videójáték-fejlesztő Sega a napokban bejelentette, hogy amerikai részlegének alkalmazotti létszámát 20 százalékkal csökkenti, amely mintegy 90 munkahelyet érint.
A Sega, amely a közeljövőben várhatóan egyesül a szintén japán Sammyvel, Sega Holding név alatt kívánja összefogni amerikai részlegét. A Sega Entertainment a társaság eredeti profilját követi, a Sega Sports a különféle sportjátékok fejlesztését fogja végezni, a Sega Corporate pedig az előző két részleg összefogásáért, valamint az értékesítési, és terjesztési tevékenységért lesz felelős.

A közelmúltban napvilágot látott a hír, miszerint a Segát felvásárolja a szoftveróriás Microsoft, vagy a piacvezető játékkiadóként ismert Electronic Arts. Nem sokkal később azonban az összes érintett fél megcáfolta az értesüléseket.

A tervezett Sega-Sammy fúzió viszont nem nyerte el a befektetők tetszését, így mindkét cég részvényárfolyama zuhanórepülésnek indult. Az elemzők éppen ezért meg is kérdőjelezték a tranzakció sikerét. A Sega-Sammy egyesülésnek, illetve egyesek szerint a Sega Sammy általi felvásárlásának októberben kellene befejeződnie. Bár a tervezett lépés bejelentésekor a SEGA a majdani, egyesített társaság értékének 54 százalékát képviselte, a Sammy pénzügyi helyzete sokkal kedvezőbb.

"A Sega tulajdonai értékesek lehetnek egy nagyobb befektetőnek, mint például a Microsoft" - mondta Gary Cooper, a Banc of America Securities elemzője. "Ebben az esetben a Microsoft azonban kockára tenné a Sega bevételeit, így könnyen túlfizethetne. Ha a Microsoft megveszi a Segát, minden bizonnyal leállítja a PlayStation 2 és GameCube játékok fejlesztését, ami jelentősen csökkenthetné a társaság eladásait."

Kulcsszavak: Sega +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36