T610 – a Sony Ericsson új, kamerával egybeépített mobiltelefonja

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. március 11. 20:24
A Sony Ericsson bemutatta a T610 mobiltelefont, amelyet 65 000 színű képernyővel és beépített digitális kamerával. A T610 az első Sony Ericsson készülék, amely alkalmazza a QuickShare szoftvert, amelynek segítségével a legegyszerűbb és leggyorsabb módon továbbítható képeket ígér a cég.
A T610 egyedi tervezésű anyagokból, kifinomult kidolgozással készült, így egyszerre vonzó és divatos megjelenésű. A T610 2003 harmadik negyedévében lesz kapható Magyarországon.

A T610 képkezelési funkcióinak segítségével egyszerűen továbbíthatók képek a telefon és egy számítógép, illetve egy számítógép és egyéb eszköz között. A képküldés történhet vezetéken vagy Bluetooth kapcsolattal, mobilhálózaton e-mail, illetve MMS formájában.

A 65 536 színű nagyméretű kijelzőjével és beépített digitális kamerájával a T610 egy nagyteljesítményű kép- és üzenetkezelő telefon. A QuickShare TM szoftver segítségével az alkalmazások egyszerűen használhatók, ezért széleskörű sikerre számíthatnak.

A 12 animált ikont tartalmazó T610 új felhasználói felülete szintén a QuickShare TM eredménye. A menüben található parancsikonok közvetlen hozzáférést biztosítanak a szolgáltatásokhoz és funkciókhoz, például a letölthető vagy letöltött játékokhoz. A T610 támogatja a letölthető játékok Java és Mophun (C++) platformjait, és lehetővé teszi, hogy a felhasználó másokkal együtt játsszon Bluetooth vezeték nélküli technológia segítségével. A kiváló grafika, a többszólamú hang, a rezgő funkció és a joystick gazdagabb mobil játékélményt biztosítanak.

A Phone Flash MPF-10 vaku most elsőként került beépítésre mobiltelefonba, amely jó minőségű képek készítését teszi lehetővé gyengén megvilágított körülmények között is - például egy éjszakai klubban, vagy bárban. Az MPF-10 csatlakoztatása és használata egyszerű, a fénykép készítéséhez csak meg kell nyomni a vaku kioldó gombját. A vaku másik előnye, hogy csökkenti a "piros szem"-effektust.

"A T610-zel kiváló képkezelési funkciókkal rendelkező, rendkívül elegáns és könnyű kivitelű, alumíniumból készült, vonzó színekben megjelenő telefont kínálunk" - mondta Stefan Streit, a Sony Ericsson termékmarketingért felelős alelnöke. "Tapasztalatunk szerint a mobil képkezelés gyorsan terjed a felhasználók között, és a Phone Flash kiegészítő bevezetésével a népszerű mobiltelefon-alkalmazásokban egy magasabb szintet értünk el."

A T610 egyedi dallamszerkesztővel rendelkezik, a Melody Composer segítségével csengőhangként is használható MIDI dallamok készíthetők. A komponáláshoz előre beépített dallamrészletek közül is lehet választani, a dallamszerkesztővel többszólamú csengőhangokat lehet komponálni az előre kevert dob-, basszus- és dallamkompozíciók közül. Ez a funkció egy újfajta technológiának köszönhető, amely korábban még nem került alkalmazásra mobiltelefonokban.

A T610 mérete 102 x 44 x 19 mm, súlya pedig 95 g. Készenléti ideje 13 nap (315 óra), beszélgetési ideje pedig 14 óra. Az év második felében Kínában a T618, az Egyesült Államokban pedig a T616 GSM 850/1800/1900 verzió jelenik meg.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36