A Sony Ericsson bemutatta első 3G mobiltelefonját

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. március 11. 20:25
A Sony Ericsson bemutatta első kétnormás (UMTS/GSM-GPRS) mobiltelefonját, a Z1010 típusjelű készüléket. A clamshell ("kagylóhéj") Z1010-et úgy tervezték, hogy a lehető legjobban kihasználja a 3G (harmadik generációs) mobilhálózat nyújtotta lehetőségeket mind a képalkotás és képtovábbítás, mind az egyéb kommunikációs feladatok terén.
A készülék megalkotásakor alapvető hangsúlyt kapott a videokonferencia, valamint a videoalkalmazások hatékony futtatásának lehetősége, ezért a telefon két beépített kamerával, két képernyővel, video támogatással, és számos egyéb hasznos funkcióval rendelkezik.

A Z1010 kétnormás UMTS/GSM-GPRS mobiltelefon a Sony Ericsson fogyasztói piacra szánt 3G termékvonalának első tagja. A Z1010 a felhasználóbarát, multimédiás üzenetváltásra helyezi a hangsúlyt: a 3G mobilhálózatban rejlő lehetőségek kihasználására a készülékben két kamera és két kijelző kapott helyet. A fő kijelző egy 65 000 színárnyalatos, teljes mértékben grafikus képernyő, míg a szürkeárnyalatos, másodlagos kijelző a telefon első paneljén található. Ez utóbbi akkor is hasznos információkat nyújt, amikor a telefon összecsukott állapotban van. A beépített kamera könnyen kezelhető, roppant egyszerű vele videofelvételeket és állóképeket készíteni, amelyek azután a készülék segítségével MMS-ben, vagy akár elektronikus levélben is elküldhetők. Egy kifejezetten videokonferenciára szánt kamera is került a készülékbe, amely közvetlenül a színes kijelző alatt kapott helyet. Ez a megoldás teszi lehetővé, hogy míg a kamera rögzít, addig a partner fényképe akadálytalanul látható legyen a fő kijelzőn. A telefon és más eszközök között információcseréről, valamint a memóriabővítésről a Sony Memorystick Duo™ technológia gondoskodik. Ezzel könnyen mozgathatók képek, videoklippek vagy akár zenefájlok a telefon és más készülékek között.

A Z1010 termék jellemzői

Képalkotás

Videobeszélgetés

TwinCam (ikerkamera)

VGA állóképformátum

QCIF videoformátum

UMTS 64 kbit/s feltöltési sebesség

GPRS 4+2

Kettős kijelző:

176x220 pixel / 65 536 szín

101x80 pixel / 4 szintű szürkeárnyalat

Multimédia - Szórakozás

Hang és kép

MPEG 4, H.263, MP3, ACC, AMR

UMTS 384 kbit/s letöltési sebesség

Polifóniás hang, 24 csatorna

WAP2.0

Java MIDP 1.0

Üzenettovábbítás

SMS/EMS/MMS/MMS video

Wireless village ("vezeték nélküli falu")

Csatlakoztathatóság

Nagy hatótávú Bluetooth

Sony Memory stick Duo™, egy db 16 MB-os Memory Sticket tartalmaz

Valós USB csatolófelület - 12 Mbit/s

IrDA

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36