Intel, McDonald's: Wi-Fi elérés az éttermekben

Tóth Kristóf, 2003. március 12. 22:03
A világ legnagyobb chipgyártója, valamint a világ első számú étteremlánca összefogott egy olyan terv megvalósítása érdekében, amelynek keretében egyes McDonald's éttermek a jövőben drót nélküli internetelérést kínálnának a vendégeknek.
A két társaság keddi bejelentése szerint a 300 millió dolláros beruházás első lépéseként tíz manhattani McDonald's étteremben nyílik lehetőség a Wi-Fi -alapú (802.11b) drót nélküli internetelérésre. Az elkövetkező három hónapban minden vendég, aki a kijelölt éttermekben menüt rendel, egy óra drót nélküli internetes hozzáfésért kap ajándékba.

Az egy óra lejárta után a vendégeknek vagy egy újabb menüt kell rendelniük, vagy pedig 3 dollárért meg kell hosszabbítaniuk a hozzáférést, amennyiben folytatni kívánják az internetezést.

A McDonald's elsősorban csökkenő forgalmát kívánja ismét fellendíteni a lépéssel, a chipóriás Intel pedig a napokban kiadott Centrino termékcsaládját szeretné népszerűsíteni.

Az Oak Brook-i (Illinois) székhelyű McDonald's közleménye szerint a társaság az idei év végéig több száz étteremben kezdi meg a rendszer kiépítését New Yorkban, Chicagóban, valamint egy meg nem nevezett kaliforniai térségben.

A könyvesbolt-hálózatot működtető Borders Group hasonló együttműködést jelentett be az Intellel kedden. A michigani központú társaság a megállapodás értelmében Centrino reklámfeliratokat helyez el értékesítési szaküzleteiben utalva arra, hogy a T-Mobile által biztosított hotspot drótnélküli internetes szolgáltatása optimalizálva lett az Intel Centrino termékeihez.

Kulcsszavak: Wi-Fi Intel +fohir

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50