RG 600-as sorozatú új otthoni átjárók az Allied Telesyn-től

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. március 13. 11:29
Az Allied Telesyn új otthoni átjárói biztosítják az előfizetők ADSL és ISDN technológiájú Ethernetes csatlakozását.
A nagyvárosi hálózatokon megjelenő nagy sávszélességű szolgáltatások új igényeket is támasztanak a szolgáltatókkal szemben. A felhasználók már nem csak nagy sebességű internetelérést várnak el, hanem áramoltatott és igény szerinti videót, valamint VoIP szolgáltatásokat, és mindezt egyre olcsóbb árak mellett. Mindezen szolgáltatások egyidejű használatához RG600 átjárócsaládunkat új funkciókkal kellett kiegészíteni, amelyek szét tudják választani az internetforgalmat az áramoltatott videótól, és ugyanakkor különböző portokon egyidejűleg több film vagy tévécsatorna vételére (multicast átvitelre) is képesek anélkül, hogy ezzel korlátoznák a VoIP átvitel vagy az internetes átvitel sávszélességét. Ezt az RG600 család otthoni átjáróiba integrált "IGMP snooping" funkció és VLAN-támogatás tette lehetővé.

Az RG600 sorozat tagjai támogatják a forgalom rangsorolására használt QoS és ToS funkciókat is, továbbá lehetővé teszik a sávszélesség felhasználónkénti és/vagy szolgáltatásonkénti beállítását.

A megjelenő első új modellek 10/100TX sebességű Ethernet-csatlakozást vagy 100FX sebességű többmódusú vagy egymódusú üvegszálas csatlakozást fognak lehetővé tenni a nagy sávszélességű hálózatra. Az otthoni átjárókon három 10/100TX port is van, amelyekre PC, hálózati eszközök vagy set top box videokonverter csatlakoztatható. Az átjárók kétféle VoIP portot is támogatnak: az AT-RG613 modellen FXS analóg port van, az AT-RG623 modellen pedig egy ISDN BRI port.

Az RG600 sorozat mindkét modellje csatlakoztatható xDSL hálózatra, kábeltévé-hálózatra vagy vezeték nélküli nagy sávszélességű hálózatra, és támogatja a magas szintű VoIP﷓ és kapcsolási technológiákat is. Ezért ideálisan alkalmas előfizetői végberendezésként, mivel a termék funkcióinak maximális kihasználása mellett a költségeket is csökkenti.

Mivel ezeket az eszközöket nagyszámú felhasználót kiszolgáló hálózatokra tervezték, az ATI beépített egy speciális Zero Touch Configurator (ZTC) alkalmazást is, amely nemcsak az eszköz konfigurálását és átkonfigurálását teszi lehetővé üzemeltetői beavatkozás nélkül, hanem garantálja a biztonságos hozzáférést is, mert a hálózat bármely eszközt csak sikeres hitelesítés után enged csatlakozni.

Mind az AT-RG613, mind az AT-RG623 támogatja a SIP, a H.323 és az MGCP VoIP-protokollt, és tudja használni a hívásátadási, visszahívási és hívásvárakoztatási szolgáltatásokat. Az L2TP-támogatás virtuális bérelt vonali összeköttetést tesz lehetővé, ami egyszerűsíti a VoIP alkalmazások használatát egyazon felhasználó két saját helyszíne között.

Kulcsszavak: hálózat Allied Telesyn

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38