Az SAP-társalapító Hasso Plattner csatlakozik a cég felügyelőbizottságához

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. március 20. 10:39
Az SAP AG bejelentése szerint az SAP felügyelőbizottsága ülésén javasolta, hogy a cég 2003. május 9-re meghirdetett éves közgyűlésén Hasso Plattnert a részvényesek képviselőjeként válasszák be a felügyelőbizottságba.
Az SAP társalapítói, Dietmar Hopp és Hasso Plattner közös megegyezéssel úgy döntöttek, hogy az előző ötéves szakaszt lezárva, 2003. májusi hatállyal változást kezdeményeznek az SAP felügyelőbizottságának elnöki székében. Ennek megfelelően Plattner a 2003. május 9-i közgyűlésen távozik az SAP igazgatótanácsából. Amennyiben Hasso Plattnert beválasztják a felügyelőbizottságba, Dietmar Hopp javasolni fogja, hogy a testület válassza elnökévé Plattnert a közgyűlést követő első ülésén. Ebben az esetben az SAP jelenlegi társ-vezérigazgatója, Henning Kagermann egyedüli vezérigazgatóként folytatja munkáját.

Dietmar Hopp és Hasso Plattner azért kezdeményezik a változást, hogy az SAP gyorsan fejlődő ágazatában oly fontos modern technológiákkal és megoldásokkal kapcsolatos know-how még hangsúlyosabb képviseletet nyerjen a felügyelőbizottságban. A változás nyomán a felügyelőbizottság jobban tudja majd teljesíteni a proaktív jellegű, jövőorientált stratégiai döntéshozatal és a részvényesi érdekek képviselete terén fennálló kötelezettségeit.

Kagermann 1982-ben, a termékfejlesztés területén kezdett el dolgozni az SAP-nál, és 1991-ben választották az irányítóbizottság tagjai közé. E minőségében kezdetben a pénzügyi és számviteli alkalmazásokért volt felelős. 1998-ban kinevezték az SAP globális ügyfélkapcsolatokért felelős társ-vezérigazgatójává. Éveken keresztül Kagermann volt az SAP-t termékfejlesztő cégből szolgáltatás-szállítóvá alakító stratégia megvalósításának motorja.

Kulcsszavak: +céginfo SAP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38