Három új szoftverrel bővült az F-Secure linuxos termékcsaládja

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. március 28. 11:10
Az F-Secure linuxos termékcsaládja három új szoftverrel bővült: az F-Secure Anti-Virus for Firewalls 6.10-es, az F-Secure Anti-Virus for Linux Servers 4.50-es és az F-Secure Policy Manager for Linux 5.11-es verziójával. Az új termékek magasabb szintű vírusfelismerést és valódi többplatformos menedzsmentet tesznek lehetővé a Linux szervereken és e-mailes átjárókon.
Az F-Secure Anti-Virus for Firewalls 6.10 tiszta Linux/Unix megoldásokat tesz lehetővé az átjárók szintjén. A termék biztosítja a felhasználók számára a tűzfalon áthaladó forgalom átvizsgálását, pontosan ugyanazokat a szolgáltatásokat nyújtva, mint Windows alapú verziója. A termék különösen olyan környezetekben lehet hasznos, ahol a leállási idők csökkentése és a jobb skálázhatóság érdekében a kritikus átjárók Linux/Unix alapúak. A szoftverben lévő több keresőmotor megbízható védelmet nyújt minden ismert típusú (többek között makró-, script- és bináris) vírus ellen.

Az F-Secure Anti-Virus for Linux Servers 4.50 verziója levelezés ellenőrzéséhez és hasonló jellegű feladatokhoz optimalizált új architektúrán alapul. A szoftver hatékony új csatlakozási felületet biztosít az AMaViS-hoz hasonló víruskereső keretrendszerekkel való integrációhoz. A felület lehetővé teszi a víruskeresések és a vírusadatbázis-frissítések egyszerű időzítését is. A termék, hasonlóan a F-Secure Anti-Virus for Firewallshoz, az F-Secure Anti-Virus család összes termékében használt víruskereső technológiát és vírusadatbázisokat alkalmazva ugyanazt a magas vírusfelismerési arányt biztosítja.

Az F-Secure Anti-Virus for Linux Servers 4.50 egyik legfontosabb újdonsága a démonmód megjelenése, ami lehetővé teszi a felhasználó számára a víruskereső motorok rezidens memóriába töltését. Ezek után egy kisméretű alkalmazással indíthatóak a keresési műveletek a démonon keresztül. Ez az architektúra a rendkívül gyors keresési sebesség mellett egyszerű integrálhatóságot biztosít bármely antivírusszoftvert használni kívánó alkalmazással.

Az F-Secure Policy Manager a teljes F-Secure termékskála központi menedzsmenteszköze. A termék Windows operációs rendszerre már évek óta elérhető. A most megjelent linuxos verzió egyaránt tartalmazza a konzol- és a szerverkomponenst, amelyek teljes mértékben kompatibilisek a windowsos verzióval, és lehetővé teszik akár a vegyes menedzsment rendszerek kiépítését is. A leggyakoribb installációs környezetben a vállalati hálózaton található több linuxos F-Secure Policy Manager Serverhez Windows alapú munkaállomások csatlakoznak, míg az adminisztrátor tetszése szerint a Linux vagy a Windows alapú F-Secure Policy Manager Console-t használja a rendszer irányítására. Ennek a megoldásnak az előnyei nyilvánvalóak a linuxos szervereket alkalmazó szervezeteknél. Az F-Secure Policy Manager 5.11 linuxos verziója letölthető a http://www.f-secure.com/products/policy-man/linux címről.

Kulcsszavak: security Linux F-Secure

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38