F-Secure kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: F-Secure

Ugrásszerűen növekvő Android fenyegetettség

A harmadik negyedévben összesen 51 447 egyedi androidos kártevőt regisztráltak, ami rendkívülinek számít. A sebezhetetlenségéről híres iOS mobil operációs rendszer sem maradt érintetlen: a Fidall applikáció a készülék kontakt-listáját lopja el és kéretlen üzeneteket küld az így kinyert címekre. Szintén említésre méltó, hogy a Nokia ugyan egyáltalán nem foglalkozik tovább a már csak „karbantartási módban” lévő Symbiannal, a rendszeren futó kártevők még messze vannak a kihalástól: 2012 harmadik negyedévében 21 új, a platformot érintő víruscsaládot regisztráltak.

2012. november 27. 13:38

Univerzális védelem a mobil eszközökre, az okostelefontól az okos TV-ig

A finn F-Secure bejelentette, hogy elérhető az F-Secure Mobile Security legújabb verziója, amely minden Android operációs rendszert futtató eszköz – okostelefonok, tabletek, okos TV-k és set-top-box-ok – számára védelmet nyújt.

2012. október 8. 13:40

Megjelent az F-Secure Internet Security 2013

Az F-Secure végpontvédelmi megoldásának új verziója biztonságosabbá teszi az interneten való böngészést, e-banki ügyintézést és online vásárlást is PC-n, tableten és okostelefonon egyaránt.

Kulcsszavak: F-Secure security vírus
2012. október 1. 11:26

Megjelent magyarul az F-Secure Internet Security 2011

Már hazánkban is megjelent a finn F-Secure adatbiztonsági cég Internet Security termékének 2011-es verziója, mely magyar nyelvű felhasználói felülettel rendelkezik.

2010. szeptember 27. 20:31

Túszul ejtett adatok

A közelmúltban felbukkant DatCrypt trójai program csak váltságdíjért cserébe ad újra hozzáférést saját adatainkhoz ­– és könnyen lehet, hogy még hálásak is leszünk érte. Az adatok túszul ejtése nem új keletű dolog a kiberbűnözők köreiben, de a napjainkban felbukkanó DatCrypt trójai program ezt úgy teszi, hogy az áldozatok sokszor észre sem veszik, hogy csalás áldozatai lettek.

Kulcsszavak: F-Secure security
2010. január 26. 17:40

Biztonságos mobilinternet - két új szolgáltatás a T-Mobile-tól

A T-Mobile előfizetői decembertől havi díj ellenében igénybe vehetik a vírusirtó vagy a többek között vírusirtót, spamszűrést, tartalomszűrést, tűzfalat egyaránt tartalmazó teljes körű internetbiztonsági szolgáltatásokat.

2008. december 1. 12:22

Az alkalmazások lehetnek a böngészőháború vesztesei

Az F-Secure közzétette adatbiztonsági összefoglalóját az idei első fél évről. Az összefoglalóból kiderül, hogy az adott időszakban minden eddigi rekordot megdöntött az új programkártevők számának növekedése. Az idei év első felét meghatározó "átcsomagolt" fertőzések mellett az F-Secure néhány valóban újszerű kártevőre is felhívja a figyelmet.

Kulcsszavak: trend security F-Secure
2008. július 12. 13:07

Év végére várhatóan egymillióra növekszik a vírusok száma

Az F-Secure cég bejelentése szerint 2008-ban minden korábbinál gyorsabban gyarapszik az újonnan felfedezett kártevők mennyisége - a finn antivírusgyártó vállalat laboratóriumába a hét minden napján átlagosan 25 ezer fertőzött fájlminta érkezik, így valószínűsíthető, hogy év végére legalább egymillió különféle kártékony vagy veszélyes programot kell majd felismerniük a biztonsági szoftvereknek.

Kulcsszavak: security vírus F-Secure
2008. április 1. 17:00

Biztonsági rés a biztonsági szoftvereken

Az F-Secure számos termékéhez adott ki a napokban frissítéseket, ugyanis azokon komoly sebezhetőséget fedeztek fel. Ajánlott az update-eket mihamarabb letölteni.

Kulcsszavak: F-Secure security
2008. március 18. 18:41

Feltérképezték a vírusírás jövőbeni gócpontjait

Napjainkban a netes bűnözők többsége Oroszországban, Kínában és Dél-Amerikában tevékenykedik. Kutatók előrejelzései szerint azonban az elkövetkező öt évben komoly növekedés várható az Afrikából, Indiából és Közép-Amerikából kiinduló támadások mennyiségét illetően.

Kulcsszavak: F-Secure trend security vírus
2008. január 18. 16:35

Megjelent az első adatlopó szoftver Mac-re

A Macworld idén nem csak jó híreket hoz az Apple felhasználóinak, az F-Secure felfedezte az első Macintosh környezetre készített adatlopó szoftvert.

2008. január 16. 11:14

Dokumentum-fájlba rejtett trójai spam árasztotta el a netet

A most megjelent kéretlen levél mellékletében egy "Report.pdf", "debt.2007.pdf", "overdraft.2007.10.26.pdf" vagy hasonló elnevezésű fájlt hordoz, amelybe az Acrobat PDF dokumentum-fomátum egyedi biztonsági hibáját kihasználó kártékony kódot rejtettek el egyelőre ismeretlen hackerek.

2007. október 27. 14:11

Sebezhetővé teszi a számítógépeket a Sony szoftvere

Az F-Secure biztonsági szakemberei arra hívták fel a figyelmet, hogy a Sony ujjlenyomat-azonosítóval ellátott MicroVault USB eszközein lévő szoftver utat nyithat veszélyes hackertámadásoknak.

Kulcsszavak: F-Secure security
2007. augusztus 30. 10:21

Pánikkeltés volt a Storm Wormmal kapcsolatos Armageddon-vízió

Az F-Secure munkatársai úgy vélik, hogy korántsincs olyan nagy veszélyben az internet a Storm Worm miatt, mint ahogyan azt a napokban több biztonságspecialista is jelezte.

Kulcsszavak: F-Secure security vírus
2007. augusztus 12. 18:52

F-Secure első negyedév: rekordszintű árbevétel és javuló jövedelmezőség

Az F-Secure első negyedéves eredményei szilárd növekedést mutatnak mind az értékesítés, mind a jövedelmezőség terén. A 23,1 millió eurót elérő, rekordszintű első negyedéves árbevétel 23%-kal emelkedett az előző év azonos időszakához képest. Ugyanakkor az adózás előtti üzleti eredmény (EBIT - earning before interests and taxes) 38%-kal 4,1 millió eurós rekordszintre nőtt, ami az árbevételek 18%-ának felel meg.

Kulcsszavak: +mérleg F-Secure
2007. május 3. 09:36

Az F-Secure új domainnel tenné biztonságossá a pénzügyi weblapokat

Az F-Secure javaslatot tett az internetes egyedi azonosítók globális koordinációjáért felelős ICANN-nek (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) egy kizárólag a bejegyzett bankok és más pénzintézetek számára fenntartott .safe domainnév bevezetésére.

2007. április 13. 11:34

Nulladik napi támadásra figyelmeztet az F-Secure

Az F-Secure IT-biztonsági cég közepes szintű figyelmeztetést adott ki újabb célzott támadások miatt, amelyek a múlt pénteken felfedezett, a Windowsban ismert animált kurzorok kezeléséhez (Animated Cursor Handling) kapcsolódó biztonsági rést használják ki.

2007. április 2. 16:12

OMA szabványhoz igazodik az F-Secure mobil-vírusvédelme

Az F-Secure az ez évi 3GSM világkonferencián, Barcelonában mutatta be mobil vírusvédelmi szolgáltatásának legfrissebb verzióját, amely már az OMA eszközfelügyeleti (Open Mobile Alliance Device Management) szabványának megfelelő külső eszközkezelő platformokkal is kompatibilis.

2007. február 19. 11:53

2006-ban is piaci rekordot döntött az F-Secure árbevétele

Az F-Secure legfrissebb üzleti beszámolója szerint a vállalat 2006-ban is sikeres évet zárt, mintegy 31%-kal növelve forgalmát.

Kulcsszavak: +mérleg F-Secure
2007. február 13. 12:34

Szigorítaná a domain-használatot az F-Secure

Az internetes bűnözés fejlődésére jellemző, hogy a rosszindulatú támadók, például az adathalászok csak egyetlen órán át működtetik a felhasználók becsapására készített weboldalukat, s aztán többnyire nyomtalanul eltűnnek.

2007. január 29. 08:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

A kiválasztott felsőbbéves corvinusos hallgatók közép- és felsővezetők irányításával négy hónap alatt megismerhetik a banki vezetői kultúrát és mindennapokat. 

2024. február 20. 11:27