Bírósághoz fordult a TVNET a FiberNettel szemben

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. április 1. 11:37
Jogi úton kísérli meg érvényesíteni jogait a TVNET. Az internetes szolgáltató cég tegnap bírósághoz fordult, hogy ideiglenes intézkedéssel kényszerítse a FiberNet Rt.-t a TVNET internetes szolgáltatásainak visszaállítására.
A TVNET sajtóközleménye:

"Mint ismeretes múlt kedden délelőtt leállt a TVNET kábeles internetszolgáltatása Budapest IX. és X. kerületében, mert a két kerület kábeltelevíziós hálózatát működtető FiberNet Rt. március 25-én leválasztotta a hálózati eszközöket hálózatáról. A lépés következtében közel száz előfizetőt kapcsoltak le a hálóról - többek közt a Dési Huber István művelődési ház is internes szolgáltatás nélkül maradt. A FiberNet drasztikus lépését követően így a felhasználók százai, többségében diákok részére vált elérhetetlenné a világháló. Mivel a TVNET tárgyalási kísérletei a szolgáltatás ismételt beindításáról zátonyra futottak, a cég a Hírközlési Döntőbizottsághoz és tegnap a bírósághoz fordult jogorvoslatért.

Sátor Csaba a TVNET ügyvezetője elmondta, hogy mivel a Hírközlési Döntőbizottság határozatának meghozatala hosszabb időt is igényelhet, ezért bírósághoz is fordulnak. Az ideiglenes intézkedéssel ugyanis a bíróság helyreállítathatja a szolgáltatást, így az tovább folytatható, és előfizetők továbbra is zavartalanul vehetik igénybe.

Sátor Csaba az üzleti etikával és a versennyel összeegyeztethetetlennek tartja, hogy egy cég helyzetével visszaélve - a hálózati eszközök "egyszerű" lekapcsolásával - ellehetetleníti egy másik vállalkozás tevékenységét és ezzel "ártatlan" ügyfeleket is nehéz helyzetbe hoz."

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50