Hewlett Packard Magyarország: rugalmas erőforrás-kihelyezési megoldás

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. április 4. 12:16
A Hewlett Packard Magyarország rugalmas és költségkímélő megoldást kínál a nagyvállalatok számára a nyomtatók és fénymásolók üzemeltetésére, illetve az üzleti és a gyártási folyamat során keletkezett dokumentumok teljes életcikluson való kezelésére. A HP Managed Print Services forráskihelyezési megoldása (MPS outsourcing) a dokumentumok multifunkcionális kezelésére is alkalmas, mivel nemcsak az anyagok nyomtatását és másolását támogatja, hanem a keletkezésüktől, a tároláson át a továbbításig minden problémára megoldást kínál.
A HP nemzetközi tapasztalati szerint az MPS révén a nyomtatási költségek 15-30 százalékkal mérsékelhetők. A konstrukció további előnye, hogy a szerződő nagyvállalattól a HP a multi vendoros megoldás alapján bármilyen szállítótól származó eszközt visszavásárol, s a megrendelőt a saját, legújabb technikát képviselő berendezéseivel látja el. A HP ugyan nem egyedüli cégként kínálja a magyar piacon a nyomtató- és másolóeszközök működtetésére az MPS outsourcing megoldását, ám a többi céggel szemben nagy előnye, hogy nemcsak nyomtatókat gyárt, hanem minden olyan eszközt, például PC-t, szkennert, adattárolót is előállít, amelyek a dokumentumok teljes életciklusát végigkísérik.

A HP szolgáltatásának kialakításakor abból indult ki, hogy a nagyvállalatoknál egyre több problémát okoz a különböző nyomtatók és másolók üzemeltetése, karbantartása és cseréje. Ráadásul a vállalatok ma már egyre kevésbé akarnak eszközöket és szoftvereket vásárolni, egyre inkább az vezérli őket, hogy komplett megoldást találjanak informatikai és egyéb problémáikra.

A HP MPS outsourcing konstrukciójának piaci előnye abból is adódik, hogy a nagyvállalatok számára olyan, a legújabb technológián alapuló megoldást nyújt, amely felszabadítja a beruházási forrásokat, növeli a hatékonyságot és csökkenti a költségeket, valamint a korábbinál sokkal megbízhatóbbá teszi a géppark üzemeltetését.

Szakértők szerint a valódi nyomtatási, dokumentummenedzsment outsourcing piac még csak most van kialakulóban, mivel a vállalatok eddig inkább csak egy-egy gép bérletére kötöttek szerződést. Ebből következően egyelőre becsült adatok sincsenek arról, hogy ez a piac éves szinten hány milliárd forint értékű lehet.

Kulcsszavak: HPQ-hu HP-hu outsourcing

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38