Megújult a Portocom vezetése

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. április 14. 10:49
A magyar notebook-összeszerelő Portocom Számítástechnikai Rt. hivatalos közgyűlése döntött a szervezet menedzsmentjének átalakításáról.
Ennek értelmében a céget kettős ügyvezetés működteti, Bölcsföldi László - korábbi kereskedelmi igazgató - és Tóthné Polló Anna - korábbi kommunikációs igazgató -személyében. Középvezetői szinten a termelési, pénzügyi és vevőszolgálati részlegen történtek változások. Az új vezetés ambiciózus terveket határozott meg az idei évre.

A Portocomnak a közelmúltban súlyos szervezeti válsággal kellett megbirkóznia. A részvénytársaság három vezetőjét ugyanis - egyéb magánjellegű üzleti vállalkozásaikból kifolyólag - a Vám és Pénzügyőrség őrizetbe vette, így a Portocomnak nem csak a szokásos üzletmenetből adódó konkurenciaharccal, de a vállalat gyors újraszervezésével és megtépázott hírnevének helyreállításával is meg kellett küzdenie. A tavalyi évben közel 3500 notebookot és LCD PC-t értékesítő vállalat 12 %-kal növelte forgalmát a megelőző évhez képest és idén 295 millió forint értékben szállíthat az állami közbeszerzésre kötelezett intézményeknek. A Portocom márciusra az állami szállítások keretének 20%-át már kitöltötte.

Az új vezetés határozott elképzelésekkel rendelkezik az idei évet illetően. Felbuzdulva a notebookértékesítésben elért eddigi eredményeken új termékekkel - saját márkanévvel ellátott PDA-val és Tablet PC-vel - igyekszik idén betörni a piacra. - Az alapkoncepció a Tablet PC-nél ugyanaz, mint a notebookoknál. Azoktól a nagy tajvani OEM gyártóktól vásároljuk az alapgépet, akiktől a Portocom és a nemzetközi brandek, ám a végszerelést Magyarországon végezzük el.- mondta Bölcsföldi László. Bár minden nagyobb számítástechnikai cég bejelentette már a Tablet PC-k magyarországi forgalmazását, elterjedésüket gátolja a magas ár és a magyar nyelű operációs rendszer hiánya. A Portocom várakozásai szerint év közepén megjelenik a Microsoft magyar nyelvű szoftvere, és ezzel egy időben lehet elkezdeni a különleges PC-k forgalmazását, amelyeknek ára a középkategóriás notebookok árainak fog megfelelni. Notebookterületen a nemzetközi trendeknek megfelelően vékony és könnyű, de kisebb teljesítményű mobil gépek és nagyobb teljesítményű, de robosztusabb notebookok megjelenésére lehet számítani a cégnél. A hordozható gépek ára az idei évben kis mértékben, de folyamatosan esni fog. Az idei évre előirányzott növekedést elsősorban a termékskála szélesítésével és az állami pályázaton elért keretösszeg teljes mértékű kihasználásával tervezi megvalósítani a Portocom.

Kulcsszavak: +céginfo Portocom

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55