MCI-ra változtatja nevét a Worldcom

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. április 15. 17:00
A Worldcom eljuttatta a New York állambeli déli kerületi csődbírósághoz azt a tervezetet, amely a vállalat csődeljárással kapcsolatos átszervezésére vonatkozik. Ezenkívül bejelentették Robert T. Blakely kinevezését gazdasági igazgatóvá. Ezzel egyidejűleg a vállalat neve Worldcomról MCI-re változik, központja pedig a virginiai Ashburnbe költözik.
A vállalat főbb befektetői és kötvénytulajdonosai egyetértettek az átszervezésről szóló tervezet ütemezésében. Az ajánlott tervezet értelmében konszolidálásra kerülnek a WorldCom és az Intermedia tulajdonában álló ingatlanok. A tervezet megfelel azoknak az egyességeknek, amelyeket a bírósági eljárások során a két csoport elért. A tervezet részeként megállapodtak az újraszervezett vállalat tőkestruktúrájáról, melyben a készpénzben számolt adósságállomány értéke 3,5-4,5 milliárd US dollár körül lesz.

A tervezet benyújtása az eredménye annak a 100 napos munkának, amelyet Capellas és csapata 2003 januárjában, "100 napos tervként" hirdetett meg. Ezalatt a 100 nap alatt a cég számos új vállalatirányítási módszert vezetett be. Újraszervezték az igazgatótanácsot és új vezetői csapatot jelöltek ki.

Márciusban a vállalat az első nemzeti szinten tevékenykedő helyi vállalattá vált, kiterjesztve "Neighborhood" rendszerét, amely így már 48 szomszédos államban és Washington D.C.-ben is elérhető. Az MCI integrált hang-, adatszolgáltatás és internetvállalkozása, amely az MCI Advantage szolgáltatást értékesíti, megduplázta lefedettségét, és már 94 nagyvárosi körzetet szolgál ki saját tulajdonban álló szolgáltató létesítményekkel az Egyesült Államokban.

Az MCI új gazdasági igazgatója, Robert T. Blakely lett, aki korábban a Tenneco Inc. és a Lyondell Chemical vezérigazgató helyettese és gazdasági igazgatója volt.

A haladás előmozdításának érdekében a cég egy új vállalati lobogó (MCI) alatt egyesül. A vállalat nagykereskedelmi üzletágának elnevezése UUNET lesz.

Kulcsszavak: +céginfo WorldCom

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59