Mekkora üzlet a letölthető mobiltelefonos játék?

Kollár Csaba, 2003. április 16. 18:56
A Strategy Analytics, mely elsősorban világméretű kutatásokkal és tanácsadással foglalkozik, új tanulmányt tett közzé melyben a letölthető mobiltelefonos játékok piacának öt éven belüli jelentős megerősödését prognosztizálja.
Nitesh Patel, a vállalat vezető elemzője elmondta, hogy "2008-ra a letölthető mobiltelefonos játékok mintegy 7 milliárd USD forgalmat ígérnek. Azok a cégek, melyek már most áldoznak a mobiltelefonos játékok fejlesztésére, öt éven belül nagy haszonra tehetnek szert. Az általunk megkérdezett fogyasztók, mobiltelefont használók függetlenül jövedelmi helyzetüktől, iskolai végzettségüktől, foglalkozásuktól szinte egyöntetűen úgy nyilatkoztak, hogy szívesen töltenének le érdekes, szórakoztató, izgalmas játékokat mobiltelefonjukra."

A jelentés kitér arra is, hogy az eltérések abból adódnak, hogy a mobiltelefon tulajdonosok nagyobb része nem tudja még, hogy áldozna-e arra pénzt, hogy olyan mobiltelefont vegyen (vagy cserélje le a régit), amelyiken a vezeték nélküli játékok minden fennakadás nélkül futnak.

A Strategy Analytics véleménye szerint 2008-ra a 7 milliárdos forgalommal kecsegtető mobiljáték piac meghatározó szereplői a Java, illetve BREW játékok lesznek. Ezek mellett a böngésző alapú játékok és a szöveges játékok is népszerűek lehetnek, igaz, különösen ez utóbbinál nagyon ötletes tervezőkre lesz szükség, hogy a szöveges tartalom is kellő izgalommal és a játék élményével párosuljon.

David Kerr a Strategy Analytics Global Wireless Practice elnökhelyettese a jelentéshez a következő kommentárt fűzte: "miközben biztosra vehető a mobiljátékok iránti kereslet ugrásszerű növekedése, addig bizonytalanok vagyunk a tekintetben, hogy a fogyasztók az elkövetkező öt évben mennyit akarnak áldozni a multimédiás, színes kijelzős mobilcsodákra. Az általunk felvázolt trend szerint ezek ára öt év múlva annyiba fog kerülni, mint most egy alsó-középkategóriás modellé."

Kulcsszavak: játék mobilszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55