Elanders Hungary: sikeres első év

MTI Sajtóadatbank, 2003. április 22. 07:15
Svédország és egyben a Skandináv-félsziget vezető infomédia-csoportja, az Elanders egyetlen magyarországi vállalata, a Zalalövőn működő Elanders Hungary Kft. 1,1 milliárd forint árbevétellel zárta első gazdasági évét; májusban megvásárolják egy ír cég budapesti digitális nyomdáját.
Hakan Svensson, az Elanders Hungary pénzügyi igazgatója az MTI-nek elmondta: a 2002 márciusában 24 dolgozóval indult és ma 82 alkalmazottat foglalkoztató zalalövői nyomda egymilliárd fölötti árbevétele sikeres bemutatkozást jelent a magyar piacon.

A társaság fő profilja a magyarországi elektronikai és háztartásicikk-gyártó cégek által megrendelt igényes műszaki leírások, használati utasítások gyártása, de csúcstechnológiával rendelkező üzem a nyomdaipari szolgáltatások teljes körét képes kielégíteni, a digitális előkészítéstől a többféle kötészeti és fóliázási műveletig - közölte Hakan Svensson.

Mint mondta: a világszínvonalú műszaki felkészültség mellett az igényekhez akár órák alatt alkalmazkodó, gyors termékváltás és a folyamatosan képzett szak- és betanított munkásgárda magas minőségű produktuma áll a vártnál jobb magyarországi megjelenés mögött.

A piaci pozíciók további erősítését szolgáló, stratégiai lépés, hogy az Elanders-csoport május elején 700 ezer svéd koronáért megvásárolja az ír DigiSource vállalat budapesti digitális nyomdáját, amely zalalövői társasághoz tartozik majd - jelentette be a pénzügyi igazgató.

Emellett az Elanders átvállalja a volt ír nyomdaüzem 9 millió svéd koronás lízingfizetési kötelezettségét is - tette hozzá.

Hakan Svensson elmondta: a tavalyi kezdés első hónapjaiban csak egy műszakos volt a zalalövői gyár, de a jelentősen megnőtt rendelések miatt fél éve három műszakban folyik a termelés.

A társaság szerény növekedést tervez működésének második évére, legfeljebb 1,5 milliárd forint körüli árbevétellel számolnak - említette az Elanders Hungary pénzügyi vezetője.

Az Elanders cégei 6 európai országban vannak jelen. 2002 évi forgalmuk meghaladta a 271 millió eurót, ami 1.850 alkalmazott teljesítménye.

A cégcsoport több százféle nyomtatott információhordozót, termékkatalógust állít elő és szállít nemcsak ipari, kereskedelmi és kiadóvállalatoknak, hanem az állami szektor számára is.

Kulcsszavak: +céginfo nyomtatás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50