A lengyel Prokom vételi ajánlata a cseh PVT-re

MTI Sajtóadatbank, 2003. április 30. 05:48
A lengyel Prokom Softvare információs-technológiai (IT) cég hétfőn ajánlatott tett az ágazatbeli cseh PVT 96,52 százalékára azzal a szándékkal, hogy megvesse a lábát a cseh piacon még az EU-bővítés előtt.

A legnagyobb kelet-európai rendszerszervező Prokom a második cég, amely érdeklődik a PVT iránt; előzőleg a cseh Unicorn szoftvergyártó bejelentette, hogy a szlovák Penta pénzügyi csoporttal közösen vételi ajánlatot tett a vezető cseh IT-cégre.

A Reuters által idézett egyik cseh szakértő szerint a Prokomnak nagyobb az esélye a győzelemre, mivel két külföldi cég támogatásával indul a versenyen, ezek egyike a cseh-szlovák J and T pénzügyi csoport, míg a másik a holland székhelyû Middel Europe Investment befektetési csoport.

Egyik ajánlattevő sem tárta fel, hogy mennyit hajlandó áldozni a PVT-re.

Megfigyelõk rámutattak arra, hogy a Prokom és az Unicorn hasonló profilú cég és ha bármelyikük sikeres akvizíciót hajt végre, az jelentősen erősíti majd kelet-európai pozícióját.

A PVT vezetősége mintegy 2 milliárd korona (70 millió dollár) vételi ajánlatra vár, de szakértők szerint a jelentkezők ennél kevesebbet kínálnak fel.

Az eladásra kerülő 96,52 százalékos tulajdonrész a Ceska Konsolidacni Agentura, a belga KBC cseh leányvállalata, a CSOB bank és számos magánbefektető között oszlik meg.

Kulcsszavak: Prokom

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55