IDC konferencia az adattárolásról

Kovács Attila, 2003. április 30. 10:53
„Többet kevesebbért? Valóban megtérülő tároló megoldások” mottóval, közép- és kelet-európai roadshow-jának részeként az adattárolásról április 30-án Budapesten rendezett konferenciát az IDC Hungary.
A 110 regisztrált résztvevőnek csak alig több mint a fele vett részt a 11 előadást felölelő rendezvényen, amelyen az IDC szakemberei mellett többek között az EMC, IBM, Brocade, Microsoft képviselői is bemutatták idevonatkozó technológiai eredményeiket ( a támogatók között volt a HP is, a Sun Microsystems viszont hiányzott).

Az alkalmazók közül tapasztalatait, megoldásait ismertette az APEH SZTADI, OTP Bank és az AB-Aegon.
Marosvári Gábor (IDC) a tároló piacon érzékelhető trendekről szóló előadásában ismertetett néhány,a terület pillanatnyi helyzetére vonatkozó IDC-megállapítást: a felhasználók egyaránt konszolidálják az adatokat, tárolókat, szervereket; a tárolók „hálózatosodnak”; feltűnnek a multi szállítói környezetekhez illeszkedő iparági szabványok; növekszik a tároló szoftver és szolgáltatások szerepe; a tárolószoftver ára jelentősen esik a világpiacon; óriási fontossággal bír a centralizált menedzsment; terjednek a nagyon moduláris megoldások („capacity-on-demand”); jelentkezik az ún. storage virtualizáció (a kompexitás elrejtése, a tároló intelligenciájának a növelése).

A piaci érdekességekhez tartozik, hogy az egységnyi tárkapacitás ára évi 35-40%-kal csökken; a 2002-ben a világon leszállított tárkapacitás mintegy 500 petabájtot tesz ki; a világ jelenlegi legnagyobb nyílt tárolórendszerének kapacitása 2 petabájt; 2004-re a világ digitális adattömege az IDC szerint meghaladja az 1 zettabájtot (1 milliárd terabájtot).

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50