Az E-data Corporation kampányt indít európai szabadalmi jogainak érvényesítésére

MTI Sajtóadatbank, 2003. május 16. 12:52
Az E-data Corporation bejelentette, hogy a Howrey Simon Arnold & White ügyvédi iroda szolgáltatásait igénybe véve erőteljes kampányt indít, hogy érvényesítse licenc- és szabadalmi jogait abban a tíz EU-tagállamban, ahol ő birtokolja az EP 0 195 098 B1-es számú Freeny szabadalomhoz fűződő jogokat.
A cég ezzel egyidejűleg további erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy kártérítést kapjon azoktól a vállalatoktól, amelyek az Egyesült Államokban és Kanadában megsértették szabadalmi jogait.

Tallos T. Tibor, az E-data Corporation elnöke ekképp nyilatkozott: - Az E-data Corporation nagyon örül, hogy együttműködhet a Howrey ügyvédi irodával. A legújabb felmérések igazolják, hogy a Howrey világviszonylatban is kimagasló szerepet játszik a szellemi tulajdon jogi védelmében. Az IP Worldwide Ki védi a szellemi tulajdont Amerikában? cím alatt harmadik alkalommal kiadott éves felmérésének tanúsága szerint a Howrey Arnold Simon & White ügyvédi iroda a legsikeresebb ezen a területen. Nagy megtiszteltetésnek tartjuk, hogy miután a Freeny szabadalmat független szakértők is értékelték, aláírhattuk együttműködési szerződésünket Jacobus Rasser úrral, a Howrey londoni irodájának vezetőjével.

- Ez a jelentős lépés azt mutatja, hogy az E-data Corporation újabb erőfeszítéseket tesz szabadalmi jogainak érvényesítésére, a Freeny szabadalmat bitorlók sokasága ellen. Az E-data elhatározta, hogy mind a hazai, mind a külföldi bíróságokon erőteljes lépéseket tesz a Freeny szabadalom védelmében. A Howrey londoni irodája már elküldte az első figyelmeztetéseket az Európai Unió tagországaiban működő szabadalombitorlók címére. Sok közülük az elektronikus kereskedelem világszerte ismert, legnagyobb vállalatai közé tartozik. Az E-data Corporation elszánta magát arra, hogy minden esetben pert indít, ha engedélyeztetési vagy kiegyezései kísérletei kudarcot vallanak - mondta Tallos úr.

Az E-data Corporation elnöke azt is jelezte, hogy a cég több nagy egyesült államokbeli ügyvédi irodával is tárgyalásokat kezdett, hogy kártérítést követeljen azoktól, akik az Egyesült Államokban megsértették a Freeny szabadalomhoz fűződő jogait. Kanadában is ugyanerre törekszik, de ott azokkal szemben is fellép, akik a jövőben bitorolják a szabadalmát. A szabadalom száma az USA-ban 4.528.643, Kanadában pedig CA 1240390.

Tallos úr ekképp folytatta: - A múltban cégünk csak eseti erőfeszítéseket tett, hogy az USA-ban és Kanadában érvényesítse a Freeny szabadalomhoz fűződő jogait. Elhatároztuk, hogy sokkal összehangoltabb és agresszívebb kampányt indítunk szabadalmunk hazai és külföldi bitorlói ellen. Bár a szabadalom az Egyesült Államokban nemrég lejárt, cégünknek joga van arra, hogy hat évre visszamenőleg is kártérítést kérjen szabadalmának bitorlóitól. Kanadában és az Európai Unió területén a szabadalom három évvel tovább marad érvényben, mint az Egyesült Államokban.

  • Az E-data Inc. olyan észak-amerikai és európai szabadalmakat birtokol, melyek a digitális tartalmak elektronikus és vezeték nélküli hálózatokon keresztül történő továbbításának specifikus rendszereire és módszereire vonatkoznak. A vállalat úgy véli, hogy a Freeny szabadalom az elektronikus rendszereken, hálózatokon (köztük az interneten) keresztül digitális úton terjesztett információk, zenei anyagok, könyvek, filmek és egyéb termékek kialakuló világpiacának egyik alapvető eleme lesz. Az E-data olyan cégekkel akar együttműködni a világ minden táján, amelyek elősegítik, hogy érvényesítse a szellemi tulajdonhoz fűződő jogait, és engedélyeztesse a birtokában levő technológiát.

Forrás: OTS-Cégvonal
Kulcsszavak: szabadalom jog

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

Tizenegyedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal hazánk legnépszerűbb munkáltatóit. A magyar munkavállalók véleménye szerint idén a LEGO a legvonzóbb hazai munkáltató, a BT (British Telecommunications) lett a második, a harmadik helyen pedig a Mercedes-Benz végzett. 

2024. április 29. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50