Vezetőségi megjegyzések az MCI (WorldCom) vizsgálatával kapcsolatosan

forrás Prim Online, 2003. június 24. 22:30
Az MCI Igazgatótanácsa nyilvánosságra hozta annak az átfogó belső vizsgálatnak az eredményét, amely elemezte a WorldCom múltbeli tevékenységeit és ajánlásokat fogalmazott meg a korrekciós lépésekkel kapcsolatban.
William McLucas, az Értékpapír és Tőzsdebizottság volt koordinációs igazgatója, és a Wilmer, Cutler & Pickering ügyvédi iroda, mint a bizottság jogtanácsosa vezették a vizsgálatot a PricewaterhouseCoopers LLP, a tanács pénzügyi tanácsadója segítségével. Ma jelentek meg annak a vizsgálatnak az eredményei is, amelyet Richard Thornburgh, a csődbíróság által kinevezett volt amerikai főügyész vezetett. Michael Capellas, az MCI elnöke és elnök-vezérigazgatója a következő nyilatkozatot adta ki:

„Az MCI új vezetői csapata és igazgatótanácsa világosan kifejezte elkötelezettségét aziránt, hogy a megfelelő vállalati irányítás mintája legyen. Tudatában vagyunk annak, hogy felelősek vagyunk a jogi követelmények túlteljesítéséért a bizalom visszaszerzése érdekében.

Ennek megfelelően az összes vizsgálat során együttműködést tanúsítottunk annak érdekében, hogy ezek a vizsgálatok pontosan megállapítsák: mi történt a múltban és melyek voltak a problémák alapvető okai. Számunkra fontos, hogy a jelentés világos, részletes, és a nyilvánosság számára könnyen hozzáférhető legyen.

A vállalat már elébe ment az eseményeknek, jelentős vezetési, irányítási és szerkezeti változtatásra került sor. Senki nem dolgozik már a cégnél azok közül, akikre bármilyen halovány árnyék is vetődött a múltbeli visszásságokkal kapcsolatban. Rövid távon is arra törekszünk, hogy a múlt hibái soha ne ismétlődhessenek meg.

Ezeknek a jelentéseknek a kiadása újabb fontos lépést jelent azon az úton, hogy végre magunk mögött tudhassuk a múltat, miközben gyorsan haladunk afelé, hogy a csődvédelem hatálya alól ennek az évnek az őszén kikerülhessünk. Tudjuk, hogy a világ szeme rajtunk van, ezért állandóan vizsgáljuk a teljesítményünket, ez egy fajta örvendetes felügyeletnek tekintendő. Azt szeretnénk, ha a közvélemény tudná: a 20 millió ügyfél kiszolgálása érdekében minden nap keményen dolgozó 55.000 MCI dolgozó arra törekszik, hogy a jó gazdálkodás iskolapéldája legyen."

A különleges bizottság munkájában más igazgatók is részt vettek, így Nicholas Katzenbach volt amerikai főügyész; Dennis Beresford, a Pénzügyi Elszámolás Szabványügyi Tanácsának volt elnöke, és Jack Rogers, az Equifax előző elnöke és elnök-vezérigazgatója. A különleges bizottság zárójelentésének kiadásával kapcsolatosan Nicholas Katzenbach, az igazgatótanács tagja, az igazgatótanács nevében a következő nyilatkozatot adta ki:

„Az igazgatótanács azért adott ki megbízást ennek a jelentésnek az elkészítésére, mert tudatosítani kívánta, hogy pontosan mi is történt a múltban és ezután milyen új kontrollok lépnek életbe ahhoz, hogy az eset ne ismétlődhessen meg. A múlt év júniusa óta végzett vizsgálatok során több száz embert meghallgattak, több millió dokumentumot vizsgáltak át, és számtalan nyomot követtek végig, így biztosak lehetünk abban, hogy a mulasztások teljes körű feltárása megtörtént.

Világos, hogy a volt vezetők és dolgozók egy szűk csoportjának tevékenységei jelentős befolyást gyakoroltak a cégre, annak 55.000 dolgozójára, részvényeseire, hitelezőire és üzleti partnereire is. Az ügy most már az amerikai igazságszolgáltatás kezében van, ahonnan a dolgok szokásos menete szerint halad előre.

Michael Capellas, az MCI elnöke és elnök-vezérigazgatója vezetésével az új vezetői csapat hatalmas akadályokat küzdött le azért, hogy az új MCI átépítése megkezdődjön, és a cég példaképe legyen a megfelelő vállalatirányításnak és az erős vezetői integritásnak. Biztosak vagyunk abban, hogy az MCI dolgozói elkötelezettek a vállalatba helyezett bizalom helyreállítása iránt. A vállalat gyorsan halad afelé, hogy a csődvédelem hatálya alól a közeljövőben – idén ősszel – kikerülhessen.

Az MCI új igazgatótanácsa aktív módon hozzájárul a vállalat azon erőfeszítéseihez, hogy újból meghatározza önmagát. A tanács és a vezetői csapat üdvözli azt a lehetőséget, hogy a vállalat a legmagasabb számadási felelősséggel, integritással és átláthatósággal működhet."



Rename Master 3.18

Sok fájl átnevezése eléggé fárasztó munka, ezért is nagy segítség ez az ingyenesen használható, remekül testre szabható szoftver, amely nagy mennyiségű állományok csoportos és gyors átnevezésére használható.

2024. május 18. 17:27

Password Cracker 4.8.2.567

Elfeledett jelszavaink visszaszerzésében nyújt hathatós segítséget ez az apró és nagyon egyszerűen használható alkalmazás. Csupán a csillagokkal, vagy más karakterekkel kitöltött jelszómező fölé kell húzni az egerünket, és máris láthatjuk az eredményt.

2024. május 18. 17:24

Ezért egyre erősebb a felújított mobilok piaca

Erősödő újkészülék-eladások, a termékek hosszabbodó szoftveres támogatása és életciklusa, valamint a bevizsgált készülékek iránti növekvő bizalom is segíti Magyarországon a felújított okostelefonok piacának bővülését. A Rejoy.hu a távközlési világnap alkalmából gyűjtötte össze az aktuális trendjeit.

2024. május 18. 15:27

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59