Elektronikus fizetések: Fehér Könyv a Visa támogatásával

MTI Sajtóadatbank, 2003. július 4. 12:36
[smallimage 1 left] A Visa támogatásával összeállított Fehér Könyv szerint az elektronikus fizetések elősegítik a gazdasági növekedést, 1980 és 2000 között 10 trillió dollárral növelték az Egyesült Államok GDP-jét.

Az elektronikus fizetések jelentős és nagy szerepet játszanak a gazdasági növekedés és fejlődés elősegítésében. Ez a legfontosabb következtetése annak a Fehér Könyvnek, amelyet a Visa International és a világ egyik legnagyobb ökonometriai előrejelző és tanácsadó cége, a Global Insight támogatásával állítottak össze. A dokumentumot e héten hozták nyilvánosságra egy genfi ENSZ-konferencián.

A jelentés négy olyan kulcsfontosságú területet nevez meg, ahol az elektronikus fizetések, köztük a kártyás fizetések a növekedés és a hatékonyság fokozásának motorjai lehetnek. Ez a négy terület az amerikai gazdasági növekedés, a külföldi országok gazdaságának bővülése, a gazdasági hatékonyság és a tőkefelhalmozás.

- A gazdasági növekedés elérésének és fenntartásának manapság minden politikus elsődleges fontosságot tulajdonít - mondta Malcolm Williamson, a Visa International vezérigazgatója. – Minden politikusnak segíteni szeretnénk abban, hogy megértse, milyen kedvezően hathat az elektronikus fizetés elterjedése hazájuk gazdaságára. Ez a dokumentum pontosan tisztázza, hogy milyen szerepet játszhatnak a kártyás fizetések és az elektronikus fizetési hálózatok a fenntartható gazdasági növekedés biztosításában.

- Manapság, amikor a kormányok, vállalatok és nem kormányközi szervezetek a növekedés kihívásaival birkóznak, úgy érezzük, hogy párbeszédükben ezeknek az elképzeléseknek is helyet kell kapniuk - mondta Williamson.

A Fehér Könyvet Az ördögi kör: elektronikus fizetések és gazdasági növekedés cím alatt jelentették meg, és az ENSZ Gazdasági és Szociális Tanácsának (ECOSOC) genfi miniszteri szintű értekezletén mutatták be. Az esemény szervezője a Visa, a Global Insight és a FINCA International volt.

Gert Rosenthal nagykövet (Guatemala), az ECOSOC elnöke meghívására az ENSZ és szakosított szervezeteinek számos tisztségviselője valamint 54 ország képviselői gyűltek össze az eseményre.
Kulcsszavak: Visa

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50