Vodafone-HP: GPRS-kompatibilis laptopok

Kollár Csaba, 2003. július 5. 14:33
[smallimage 1 left] A Vodafone Spain és a Hewlett Packard együttműködési megállapodást kötött annak érdekében, hogy közösen dolgozzanak ki kereskedelmi mobilcsatlakozási megoldásokat.
A fogyasztók így olyan HP laptopokat vehetnek meg, melyeket VRA-val (Vodafone Remote Access) is felszereltek. A VRA - mely magában foglal egy PCMCIA GPRS kártyát, valamint egy SIM kártyát - közvetlenül a HP laptopok PCMCIA csatlakozási helyére illeszthető. A hardvereszköz mellett a laptopra felinstallálhatóak azok a szoftverek, amikkel úgy az internetre, mint a vállalati intranetre fel lehet csatlakozni a Vodafone IP hálózatán keresztül.

A két vállalat közleményében kiemeli, hogy a GPRS-csatlakozás laptopos használatával bármely vállalati alkalmazott biztonságos környezetben és egyszerű módon küldhet és fogadhat adatokat. A GPRS azt is lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy állandóan az interneten legyenek, így azonnal megkaphatják a nekik címzett üzeneteket, ugyanakkor nem az interneten töltött időért, hanem az adatforgalomért kell fizetniük.

Rafael Urgel, a Vodafone Spain Corporate Distribution Channel igazgatója elmondta, hogy "ez egy rendkívül fontos együttműködési megállapodás a Vodafone számára, mely lehetővé teszi, hogy a spanyol piacon egy integrált és egyedülálló megoldással jelenjünk meg, mely mobil környezetben biztosítja a laptopot használóknak a biztonságos hálózati hozzáférést".
Kulcsszavak: Vodafone GPRS HP notebook

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50