Jönnek az elérhető árú Tablet PC-k

Tóth Kristóf, 2003. július 17. 11:08
Minden jel arra mutat, hogy szépen lassan elérkezik az olcsó Tablet PC-k ideje, ugyanis a Kínában székelő TDV Vision Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában hamarosan megkezdi egy rendkívül kedvező árú, 900 dolláros Tablet PC újdonság forgalmazását.
Mint ismeretes, a Tablet PC-k olyan új generációs hordozható számítógépek, melyek rendkívül vékonyak, könnyűek, és érintőképernyőjükre akár kézírással is lehet írni. A Tablet PC projektet 2002 végén a világ legnagyobb szoftvercégeként jegyzett Microsoft indította útjára, még pedig a Windows XP Tablet PC Edition operációs rendszer bejelentésével.

Az elmúlt időkben számos olyan Tablet PC került forgalomba, mely elforgatható billentyűzete révén akár hagyományos notebookként is használható. Az Acer, a Toshiba és egyéb nagyvállalatok kínálatában elsősorban azért tűntek fel ezen modellek, mert a cégek azt vették észre, hogy a felhasználók egyrészt idegenkednek a kézírásfelismerési technológiáktól, másrészt pedig nincsenek tökéletesen megelégedve azok teljesítményével. Lényeg a lényeg, a Tablet PC-k a korábbi előrejelzésekkel ellentétben a gyártók elképzeléseinek megfelelő mennyiségben találtak gazdára, azonban igazán széles körben történő elterjedésüknek a mindeddig magas ár gátat vetett.

Általánosságban elmondható, hogy egy nagyjából azonos tudású notebook és Tablet PC közül az utóbbi több száz dollárral többe kerül, vagyis jelenleg elég nehéz 1600-2300 dollárnál olcsóbb Tablet PC-ket találni a piacon. A kínai TDV Vision most azonban bejelentette a világ egyik legolcsóbb Tablet PC-jét, a mindössze 900 dollárba, vagyis mintegy 210 ezer forintba kerülő V800XPT-t. Csodákra természetesen a kínaiak sem képesek, vagyis az alacsony ár nem túl nagy teljesítményű, nem túl széles szolgáltatási körű hordozható számítógépet takar. A V800XPT-ben konkrétan egy 800 MHz-es működési frekvenciával rendelkező Transmeta Crusoe processzor, 128 MB memória, egy 30 GB kapacitású merevlemez, valamint egy mindössze 8,4 colos képátlójú folyadékkristályos kijelző kapott helyet. Említésre méltó, hogy a piacon jelenleg már a 14 colos képátlójú Tablet PC-k sem ritkák, igaz ezen modellek ára jelentősen magasabb 900 dollárnál.
Kulcsszavak: Tablet PC TDV Vision

Tökéletesre csiszolt autóval döntené meg világrekordját a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

A SZEnergy Team tavaly májusban az energiahatékonysági és az autonóm kategóriát is megnyerve, kettős győzelemmel és saját korábbi világcsúcsát megdöntve zárta a világ legnagyobb energiahatékonysági versenyét, a Shell-Eco Marathont. A győri Széchenyi István Egyetem csapata idén a szokásosnál is magasabbra tette a lécet: a cél a dupla címvédés, ha lehet, újabb világrekorddal. Mielőtt elutaztak volna a verseny helyszínére, bemutatták elkészült fejlesztéseiket.

2024. május 20. 12:34

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59