Fujitsu Siemens noteszgép és tábla PC kombináció

Széll Zoltán, 2004. december 4. 10:30
A Fujitsu Siemens Computers bevezette a világ első, 2 kg-nál könnyebb, tetszés szerint CD-t, DVD-t vagy DVD írót is tartalmazó érintőképernyős noteszgépét. A kijelzőt elfordítva a noteszgép egyszerűen táblagéppé (tablet PC-vé) alakítható és valódi jegyzettömbként használható.
A kézzel írott jegyzeteket a gép ezután ugyanúgy tárolja, mint bármilyen más dokumentumot. Az érintőképernyő rendkívül széles látószöget biztosít - ennek köszönhetően egyszerre többen is akadálytalanul megtekinthetik a megjelenített anyagot.

Az Intel Centrino mobil technológiával és - modelltől függően - 1,6 vagy 1,8GHz-es Intel Pentium M processzorral dolgozó Lifebook T4010 nagy teljesítménye vezeték nélküli hálózati csatlakozóval és hosszú akkumulátor-üzemidővel párosul. Az integrált Bluetoothnak, vezeték nélküli LAN-nak, FireWire-nek, USB 2.0-nak, az infravörös kapunak, a modemnek és memóriakártya olvasónak köszönhetően csatlakoztatási és adatátvitel lehetőségei gyakorlatilag korlátlanok. Az optikai meghajtó helyére második akkumulátor vagy második merevlemezes meghajtó dugaszolható. Két akkumulátorral 8,5 órán keresztül üzemképes.

A Lifebook T4010-et sokrétű felhasználhatósága és Microsoft Windows XP Tablet PC Edition 2005 operációs rendszer egyedülállóan felhasználóbaráttá teszi. A kézírásfelismerő program egyszerűen szerkeszthető, nyomtatott szöveggé alakítja a kézzel írt szöveget. A Lifebook T4010 projektorral is használható, így a tárgyalók hagyományos papírtábláját is képes kiváltani - ilyenkor azonnal elektronikus formában jeleníti meg a kézzel rajzolt ábrát. A képernyő felületére rajzolt vázlatok és kézírásos megjegyzések beszúrhatók a prezentációba és az e-mailek szövegébe. Ez a lehetőség a munkát kényelmesebbé, az írásbeli kommunikációt pedig személyesebbé teszi a Lifebook T4010 tulajdonosa számára.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14