A Microsoft erősíti k+f részlegét, új állásokat teremt

Tóth Kristóf, 2003. július 25. 11:05
A szoftveróriás Microsoft egy, a társaság kutatási és fejlesztési (k+f) részlegének erősítését célzó projekt keretében mintegy 5 ezer fővel kívánja növelni alkalmazottainak számát.
Bill Gates, a redmondi (Washington) székhelyű óriáscég igazgatósági elnöke egy redmondi konferencián jelentette be, hogy a társaság az elkövetkező egy évben 8 százalékkal emelni kívánja k+f költségvetési keretét, amely így eléri az évi 6,8 milliárd dollárt. "Úgy véljuk, még csak az elején tartunk annak, amit a szoftverekkel meg tudunk valósítani" - mondta Gates.

A társaság sajtóközleménye szerint a költségvetési keret növelése mintegy 5 ezer új munkahely teremtését jelenti az elkövetkező évben. Ebből 3000 - 3500 új alkalmazottat az Egyesült Államokban kíván foglalkoztatni a szoftvercég.

Bill Gates szerint a technológiai ipar egy olyan időszakában, amikor a növekedés lelassulása egyébként is megnehezíti a cégek dolgát, olyan új problémákkal kell szembenéznie a társaságoknak, mint a biztonsági veszélyek, és a kéretlen reklám e-mailek.

A konferencia alkalmával Gates több újdonságot is bemutatott, mint például az Outlook Connector, amely az év második felében jelenik meg, és a munkahelyi, illetve privát levelezés összekapcsolását könnyíti meg. A Microsoft vezető azonban említést tett egy Music Mixer elnevezésű Xbox szoftverről is, amellyel fotók kapcsolhatók össze zenékkel a játékkonzolon.

Gates szerint az előttünk álló években azok a technológiák fognak növekedést hozni az ipar számára, amelyek növelik a termelékenységet. Ilyenek például a drótnélküli megoldások, és a nagyméretű LCD kijelzők. A szoftveróriás elnöke szerint három éven belül általánossá válnak a 20 colos LCD kijelzők a munkahelyeken.
Kulcsszavak: Microsoft k+f

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38