Kiugró eredményt ért el a japán KDDI az első negyedévben

MTI Sajtóadatbank, 2003. augusztus 1. 08:47
A második legnagyobb japán távközlési vállalat, a KDDI Corp. csillagászati negyedéves eredményadatokat tett közzé, hála 3G mobil szolgáltatása látványos sikerének. Az év hátralévő részére azonban az élesedő piaci versenyre hivatkozva intette a befektetőket a túlzott optimizmustól.
A csoport nettó nyeresége 43,93 milliárd jen lett a pénzügyi év április-júniusi első negyedében. Mivel a konszern az elmúlt év október-decemberi periódusában kezdte meg a negyedéves mérlegadatok közzétételét, ezért nem állnak rendelkezésre éves összehasonlító adatok. Az előző pénzügyi év első félévének 20,4 milliárd jenes nettó nyereségét egyenlő arányban megosztva a két negyedév között, az idei első negyedéves nyereség adat 330 százalékos növekedést képvisel.

Az értékesítési árbevétel 689,67 milliárd jen lett az idei első negyedévben, kevesebb az előző év első féléves forgalmának felezésével képzett 696,6 milliárd jenes bázisnál.

A jó adatok kialakulásának számos összetevője van: csökkent az előfizetés lemondások száma, stabilizálódott az egy előfizetőre eső átlagos díjbevétel (ARPU), és jelentős mértékű nettó gyarapodás jött létre az előfizetők számában. Az éleződő piaci versenyre való tekintettel azonban a KDDI nem kívánta lefelé módosítani éves tervszámait.

A KDDI "au" mobilszolgáltató egysége növelte előfizetői bázisát a negyedév folyamán a népszerű 3G szolgáltatásának és értékesítési akcióinak köszönhetően. Az "au" ezzel lekörözte mindkét belföldi riválisát, az NTT DoCoMo Inc és a J-Phone cégeket a nettó előfizetői növekedés terén a negyedév mindhárom havában külön-külön is. A J-Phone a brit Vodafone japán leányvállalata. Június végén az "au" 8,57 millió 3G előfizetővel rendelkezett, szemben az NTT DoCoMo 537.800 3G előfizetőjével. Az NTT DoCoMo 3G rendszere, a FOMA, a kínált telefonkészülék akkumulátorának rövid üzemi ideje és a szolgáltatás hiányos lefedettsége miatt szenvedett piaci hátrányt. A FOMA azonban jelentős növekedési potenciállal rendelkezik, ezért nem elhanyagolható konkurenciát képvisel az "au" számára, és ezáltal a KDDI részvénye számára is.

A KDDI részvénye 32,9 százalékkal erősödött az első pénzügyi negyedévben, miközben a tokiói tőzsde távközlési cégek árfolyamát követő alindexe, az ICOMS 20,4 százalékkal javult. Az eredmény beszámolót megelőzően a KDDI részvénye csütörtökön 2,45 százalékos javulással 544 ezer jenen zárt Tokióban. Az ICOMS viszont 0,10 gyengüléssel zárt.
Kulcsszavak: KDDI +céginfo

MRT Mixer 4.0

A különleges funkciókkal ellátott DJ program 4 hangfájl egyidejű lejátszásának és a köztük lévő hangok átfedésének lehetőségével, különböző hangeffektusokkal, valamint az egyes hangfájlok effektusainak szerkesztésével kiváló választás mixelt dalok készítésére.

2024. május 5. 16:39

Megváltás lehetne, a bankok mégis hadilábon állnak a mesterséges intelligenciával

A bankok mindössze 6%-a készített ütemtervet a mesterséges intelligencia tömeges méretű kiaknázására. Míg a banki alkalmazottak tárt karokkal fogadják az MI beépítését, a bankok nehezen integrálják azt.

2024. május 5. 14:17

HR és munkavállalói oldalról is kihívás az anyák foglalkoztatása itthon

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az országban körülbelül 300 ezer főnyi potenciális munkaerő áll rendelkezésre, bár ez a szám régiónként változó. A jelenlegi gazdasági helyzetben kiemelt szükség van a kisgyermeket nevelő anyák munkaerőpiaci reintegrálásának fokozott támogatására. 

2024. május 5. 13:01

K&H: Kate tiszta nyereség

Tavasztól a kis- és középvállalkozásokat is segíti Kate, a K&H digitális pénzügyi asszisztense. A mesterséges intelligencia-alapú megoldás egyetlenként az országban hangalapú utasításokat is megért és végrehajt, egyben felveszi a versenyt a legfejlett technológiákkal.   

2024. május 5. 11:59

Nagy a magyar cégek lemaradása a kisgyermekes anyák foglalkoztatásában

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az országban körülbelül 300 ezer főnyi potenciális munkaerő áll rendelkezésre, bár ez a szám régiónként változó. A jelenlegi gazdasági helyzetben kiemelt szükség van a kisgyermeket nevelő anyák munkaerőpiaci reintegrálásának fokozott támogatására. 

2024. május 5. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55