Három új Pentax digitális fényképezőgép

Tóth Kristóf, 2003. szeptember 7. 11:17
A Pentax három vadonatúj digitális fényképezőgépet jelentett be: az 5 megapixeles felbontással rendelkező Pentax Optio 555-öt, a 3,2 megapixeles CCD érzékelővel szerelt, vízálló Pentax Optio 33WR-t, valamint a 4,23 megapixeles felbontású Pentax Optio S4-et. Mindhárom modell kompatibilis a különböző Microsoft Windows, illetve Apple Macintosh operációs rendszerekkel, kereskedelmi áruk azonban csak októberben, a piaci debütálás időpontjában derül majd ki.
A Pentax Optio 550 utódjának tekinthető Pentax Optio 555 elődjéhez hasonlóan rendkívül kompakt méretekkel és csekély tömeggel rendelkezik, azonban lényeges különbség, hogy az újabb modell működési sebességén sokat gyorsítottak a Pentax fejlesztőmérnökei. Mindez azt jelenti, hogy az Optio 555 lényegében már a bekapcsoló gomb lenyomásával egy időben azonnal használatba vehető, illetve, hogy a gép a korábbiaknál gyorsabban menti el a fotókat, illetve később gyorsabban is jeleníti meg azokat. A Pentax ezen újdonsága ötszörös optikai, valamint négyszeres digitális zoommal rendelkezik, ami egymással kombinálva hússzoros zoomot eredményez. Az Optio 555 többek közt PictBridge támogatással is rendelkezik, vagyis az elkészített fényképek kinyomtatásához nem feltétlenül van szükség személyi számítógépre, hanem elegendő egy arra alkalmas csatlakozóval ellátott nyomtató is.

A 4,23 megapixeles felbontású Pentax Optio S4 háromszoros optikai zoomot tudhat magáénak, valamint egy 1,6 colos képátlójú folyadékkristályos kijelzőt, ezenkívül pedig említésre méltó, hogy segítségével mozgóképeket is rögzíthetünk, még pedig hanggal együtt. A 11 MB integrált memóriával felvértezett újdonság révén egyébként az elkészített fotókhoz maximum 30 másodperc időtartamú hangfelvételek is rögzíthetők.

A 3,2 megapixeles Pentax Optio 33WR 2,8x-os optikai zoommal rendelkezik, és legfontosabb jellemzője a vízállóság. A gyártó szerint az új fényképezőgép nemcsak a ráfröccsenő víznek áll ellen, hanem minden további nélkül akár víz alá is meríthető. A Secure Digital és MultiMediaCard memóriakártyákat kezelő Optio 33WR a fentebb ismertetett Optio S4-hez hasonlóan 1,6 colos LCD kijelzővel rendelkezik, és képes mozgóképek, valamint hanganyagok rögzítésére is.
Kulcsszavak: kamera Pentax

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

Minden eddiginél több programmal várta az ELTE IK a Lányok Napjára ellátogató középiskolásokat

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 17:21

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50