Egészségkárosítással vádolják az IBM-et

Tóth Kristóf, 2003. szeptember 7. 21:56
[smallimage 1 left]Az óriáscég egyes korábbi, és jelenlegi alkalmazottai azzal vádolják a társaságot, hogy a '90-es években olyan munkakörülményeket teremtett egyes üzemeiben, amelynek később súlyos egészségügyi következményei lettek.
Az IBM jelenlegi, és korábbi alkalmazottainak egy csoportja pert indított a társaság ellen, mivel állításuk szerint az óriáscég olyan, egészségre veszélyes körülmények között dolgoztatta alkalmazottait a '80-as évek közepétől a '90-es évek közepéig egyes amerikai üzemeiben, amely később súlyos megbetegedéseket váltott ki a munkásokban, és rendellenességeket okozott gyermekeikben.

Az egészségre káros körülmények között végzett, egyes dolgozók esetében közel tíz éven keresztüli munka következtében az elmúlt évek során számos IBM alkalmazott kapott rákos megbetegedést, és az üzemi munkások gyermekei között az átlagosnál jóval nagyobb arányban alakultak ki veleszületett rendellenességek, állítják a felperesek.

A felperesek állítása szerint veszélyes anyagokkal az alkalmazottak az IBM East Fishkill-i félvezető- és merevlemezgyárában dolgoztak, valamint néhány további amerikai üzemben. Az anyagokat szállító társaságok egyébként szintén a vádlottak listáján szerepelnek az ügyben.

Az IBM tagadja az ellene felhozott vádakat, amelyek a társaság képviselője szerint tudományosan teljesen megalapozatlanok. A New York Times napokban közzétett jelentése szerint az ügyet számos további félvezetőipari társaság is figyelemmel kíséri az esetlegesen várható hasonló vádak miatt.

A Futball Pápa kriptója: indul a BetHustlers

17 évig volt profi labdarúgó Csépányi Gábor, aki ma már a sportfogadás területén működik sikeresen. Saját fejlesztésű platformjaimmár milliárdot képviselő üzlet, amellyel most nemzetközi vizeken is bizonyít.

2024. április 26. 20:36

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

Sportfogadásban lett sikeres a profi ladbarúgó, aki saját platformot hozott létre

17 évig volt profi labdarúgó Csépányi Gábor, aki ma már a sportfogadás területén működik sikeresen. Saját fejlesztésű platformjaimmár milliárdot képviselő üzlet, amellyel most nemzetközi vizeken is bizonyít.

2024. április 26. 17:56

FireAlpaca 2.11.19

Az ingyenes grafikai programban bőséges ecsetválasztékkal, jól átlátható menükkel, rétegkezeléssel és további speciális funkciókkal szerkeszthetjük képeinket.

2024. április 26. 17:16

ToDoList 8.3.0.0

Az ingyenes határidőnapló program segít abban, hogy a különböző elvégzendő feladatokat egy helyen nyilvántartsuk, kategorizáljuk, prioritásokat rendeljünk hozzá stb. Megadható a kezdés illetve a befejezés pontos ideje, sőt a megfelelő pillanatban értesítést is kapunk azokról.

2024. április 26. 17:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50