Sulinet XP pályázat

forrás Prim Online, 2003. szeptember 29. 19:27

A Microsoft Magyarország a SuliNet Expressz programhoz kapcsolódva idén
nyáron „Én és a számítógépem" néven útjára indította Sulinet XP
pályázatát. A kezdeményezés célja, hogy az általános- és középiskolás
korosztály kreatív módon megmutathassa, hogyan változtatta meg életét
az első számítógép.
A Microsoft Magyarország, a Sulinet Expressz kormányzati támogatási program aktív résztvevőjeként fontosnak tartja, hogy a fiatalok ne csak termékeinek felhasználói legyenek, hanem képzelőerejüket megmozgatva a számítástechnikával kapcsolatos gondolataik, érzéseik kifejezésére is lehetőségük nyíljon.

Az ifjú alkotók szabadjára engedhetik fantáziájukat, és bármely művészeti ágban nevezhetnek, az „Én és a számítógépem" témában készült pályamunkáikat. A szervezők várják az írásban, zenében, filmen, képen, grafikában, festményen benyújtott, számítógépekkel, számítástechnikával kapcsolatos alkotásokat.

A Microsoft Magyarország június 2-án hirdette meg pályázatát, melynek eredeti beadási határideje szeptember 5-e volt. Bár a megadott határidőig – a nyári iskolaszünet ellenére is – több száz pályázat érkezett, a Microsoft, sokak kérésének eleget téve, úgy döntött, hogy október végéig meghosszabbítja a pályázatot. Ezáltal lehetővé teszi, hogy a nyaralásból hazatérő diákok is indulhassanak a megmérettetésen. A beérkezett pályázatokat két külön korcsoportban – 7-12 és 13-18 éves – bírálják el.

A fődíj a 7-12 éves korosztályban egy belföldi családi utazás, a 13-18 évesek kategóriájában pedig egy feledhetetlen utazás Redmondba, a Microsoft központjába. Azoknak sem lesz okok a szomorkodásra, akik a fődíjról esetlegesen lemaradnak, ugyanis a többi pályázó is értékes ajándékokat nyerhet. Az első száz beküldő Microsoft testtáskát kap, a többi díjazott között digitális fényképezőgépeket, színes nyomtatókat, Microsoft SideWinder kormányokat, Microsoft SideWinder, joystikeket és Microsoft játékokat osztanak szét.

A pályázat pontos kiírását a www.microsoft.com/hun/sulinet oldalon, valamint a több mint 1500 iskolában kiragasztott plakáton találhatják meg az érdeklődők.

Autorun Organizer 5.40

Az Autorun Organizer segítségével az automatikusan induló programokat tetszés szerint tudjuk törölni vagy felvenni a rendszerben. Felkutatja és kilistázza az összes telepített alkalmazást, illetve a futó folyamatokat. A listába könnyedén felvehetünk saját elemeket is.

2024. május 21. 19:56

Foxit PDF Reader 2024.2.1.25153

Funkciókban gazdag PDF olvasó program PDF fájlok megnyitására és szerkesztésére. Lehet vele jegyzeteket, kiemeléseket, szövegdobozokat hozzáadni, oldalakat forgatni, nagyítani és menteni. A dokumentumhoz kép, hang- és videótartalom is csatolható.

2024. május 21. 19:52

Hazánkban is megkerülhetetlen lesz a mesterséges intelligencia

Magyarországon is versenyhátrányba kerülnek azok a munkavállalók, akik nem képesek alkalmazni a mesterséges intelligenciát (MI), és azon médiavállalatok, amelyek nem integrálják az új technológiákat a munkafolyamataikba – olvasható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss tanulmányában, hozzátéve: a magyarok inkább pozitívan gondolnak az MI-megoldásokra.

2024. május 21. 19:10

Így hasznosíthatod újra régi laptopodat a gyerek számára

Van a családban gyerek és van egy régebbi laptopod is? Ahelyett, hogy leadnád a laptopot egy elektronikai hulladékgyűjtőbe vagy elásnád a szekrény mélyére a kacatok közé, miért nem kelted inkább új életre a közeledő gyereknap alkalmából? Egy régi vagy nemrégiben lecserélt laptop nem feltétlenül használhatatlan, ezért a tovább örökítése kiváló módja az újrahasznosításnak. 

2024. május 21. 17:41

Őrizd meg az irányítást biztonságod felett!

Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így az eszközök olyannyira mindennapjaink részévé váltak, hogy még otthonunkat is ritkán hagyjuk el nélkülük. Hozzánk tartoznak, és az olyan robbanásszerű, új technológiák, mint az AI vagy a generatív mesterséges intelligencia rendkívül izgalmas lehetőséget kínálnak a készülékek felhasználására – kiszélesítve a lehetőségek tárházát. 

2024. május 21. 17:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59