Sulinet kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Sulinet

Sulinet + Projekt: jelentős fejlesztések a közoktatás informatikai hálózatában

Hosszas informatikai- technológiai lemaradást pótolt a Sulinet hálózatot üzemeltető NIIF Intézet: nélkülözhetetlen sávszélességbővítés és eszközbeszerzések valósultak meg európai uniós forrásból, hogy korszerűsödjön a közoktatási informatikai hálózat. 

2015. november 30. 14:23

Szupergyors internet lesz a hazai közoktatásban

Nagyobb sávszélességű, zárt internet hálózat épül ki 2016 végére a hazai közoktatási intézményekben

2015. november 26. 10:24

Indul a Sulinet+ program

A Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet (NIIF Intézet) az Új Széchenyi Terv keretében a hazai közoktatás központi informatikai infrastruktúrájának nagyszabású eszköz- és szolgáltatásfejlesztését valósítja meg a Sulinet+ (sulinet plusz) program keretében. Minden közoktatási intézménybe (országosan mintegy 5000 iskolába) kerülnek új hálózati eszközök 2014 végéig.

2013. november 22. 14:56

Február végétől megújul a Sulinet portál

Február végétől megújul, és közösségi szolgáltatásokkal bővül a tízéves Sulinet portál – közölte Koplányi Emil, az Educatio Nonprofit Kft. digitális pedagógia osztályának munkatársa.

Kulcsszavak: média oktatás Sulinet
2012. február 19. 08:10

Magyar Minőség Háza Díjat kapott a Sulinet Digitális Tudásbázis

Az elektronikus tananyagfejlesztés terén elért eredményeiért megkapta a Magyar Minőség Háza Díjat és a Magyar Minőség eOktatás Díjat a Sulinet Digitális Tudásbázis (SDT) - közölte Nagy Gabriella, az Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht. munkatársa.

Kulcsszavak: e-learning Sulinet oktatás
2008. november 11. 08:22

Nemzetközi díjat kapott a Csodafa és Sulinet Digitális Tudásbázis

A Comenius-EduMedia Pecsétet és a Comenius-EduMedia Érmet azon kiadóknak, szervezeteknek ítélik meg, amelyek példaértékű oktató médiatermékeket fejlesztenek ki és terjesztenek. Az elmúlt években a kitüntetés a multimédiás termékek egyik legfontosabb elismerésévé vált.

Kulcsszavak: Sulinet oktatás díj
2007. június 11. 08:15

Rockzene és képregény a szerzői jogokért

Max, Sztív, Edy és Papa G, azaz a Tundrastorm zenekar karrierjén keresztül ismerteti meg az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány (ASVA) és a ProArt Szövetség a Szerzői Jogokért a középiskolás korosztályt a szerzői jog fontosságával. Magyarország első interaktív képregényét az Eduweb Multimédia Rt. készítette, és a mai naptól letölthető a Sulinet honlapjáról.

Kulcsszavak: jog Sulinet
2006. szeptember 6. 14:34

MDF: Mi lesz a Sulinet után?

A Magyar Demokrata Fórum szerint a kormánynak új programot kell indítani a megszűnő Sulinet Expressz helyett.

Kulcsszavak: MDF Sulinet
2006. június 21. 16:49

Miskolcon átadták az 5000. Sulinet-végpontot

2005. december 15-én Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter és Magyar Bálint oktatási miniszter ünnepélyes keretek közt átadta az 5000. Sulinet-végpontot, amely a miskolci Bulgárföldi Általános és Magyar-Angol Kéttannyelvű Iskolában került kiépítésre.

2005. december 15. 14:19

Sulinet Expressz: 150 ezer új számítógép került a háztartásokba

A Sulinet Expressz Programnak köszönhetően 150 ezer új számítógép került a háztartásokba, 500 ezer számítógépet újítottak fel, 600 ezer család jutott számítástechnikai eszközhöz - közölte az oktatási tárca csütörtökön az MTI-vel.

Kulcsszavak: Sulinet
2005. december 2. 10:13

Sulinet után itt a SuliPárduc!

Egyedülálló kezdeményezés látott napvilágot a blackPanther OS Team jóvoltából a hazai informatika piacán. A kormány által támogatott Sulinet Expressz program mintájára országos hálózaton keresztül történő értékesítéssel elindították új projektjüket “SuliPárduc” fantázianéven.

2005. november 16. 10:04

Sulinet Expressz: Október végéig tart a kedvezményes nyomtatóvásárlás

A HP Magyarország sajnálattal értesült arról, hogy kormány úgy döntött, november 1-től nem leszek kaphatók a nyomtatók és multifunkciós eszközök a Sulinet Expressz programban. A vállalat álláspontja szerint ezek az eszközök a számítógép használatot segítik, a felhasználás kreatív módjait támogatják.

2005. október 10. 16:03

Változás: Kizárólag komplett számítógépek vásárolhatók Sulinettel

November 1-jén változnak a Sulinet Expressz Program feltételei, ettől az időponttól kezdve kizárólag asztali számítógép konfigurációkat és hordozható számítógépeket vásárolhatnak a magánszemélyek - közölte az oktatási tárca.

2005. szeptember 22. 14:35

MTI-fotókkal bővül a Sulinet Digitális Tudásbázis

Tízezer MTI archív fotóval bővül a Sulinet Digitális Tudásbázis 2006 február végéig a nemzeti hírügynökség és az oktatási tárca háttérintézménye közötti megállapodás értelmében - közölte az oktatási miniszter és az MTI elnöke budapesti sajtótájékoztatóján.

Kulcsszavak: Sulinet MTI
2005. július 21. 10:16

Elindult a Sulinet Expressz III.

Elindult a Sulinet Expressz III. A program változásai a vásárlókat nem, csak a forgalmazókat érintik - közölte Márfai Péter, az MSZP informatikai munkacsoportjának vezetője az MTI-vel pénteken.

Kulcsszavak: Sulinet
2005. július 19. 08:30

Albacomp: újra a Sulinet Expresszben

Az Albacomp Rt. a tizenegy beszállító egyikeként idén is részt vesz a Sulinet Expressz Programban.

Kulcsszavak: Albacomp Sulinet
2005. július 6. 12:30

Magyarország képes történelmi kronológiája a Sulinet Digitális Adatbázisban

A Magyarország Képes Történelmi Kronológiája című internetes adatbázis fejlesztésének újabb szakasza zárult le, melynek forrását az Informatikai és Hírközlési Minisztérium IHM-ITP-11-es pályázata biztosította. A magyar történelem nevezetes évszámaihoz, eseményeihez 12 ezer képet társítottak a szerkesztők.

Kulcsszavak: tudomány oktatás Sulinet
2005. április 26. 19:02

Informatikai fejlesztési normatíva szeptembertől

Szeptembertől az oktatási tárca informatikai fejlesztési normatívával segíti az iskolák elavult számítástechnikai eszközeinek cseréjét, megújítását - közölte Magyar Bálint egy keddi budapesti konferencián. Jelenleg 130-140 ezer számítógép van a magyar közoktatásban, ebből csupán 30-40 ezer alkalmas a Sulinet Digitális Tudásbázis tartalmának fogadására - mondta az oktatási miniszter.

2005. április 13. 09:14

1848 – stratégiai játék

Tavaly kezdte meg az 1848/49-es szabadságharc stratégiai játék fejlesztését a Hydrogame programozócsoport. A játék több tesztelés után idén márciustól érhető el az érdeklődők számára a www.48.sulinet.hu honlapokról.

Kulcsszavak: oktatás Sulinet játék
2005. március 12. 11:45

Normatíva segíti a közoktatási informatikai fejlesztéseket

Az 5-13. évfolyamra járók után igényelhető normatívára összesen 3,4 milliárd forintot különítettek el a költségvetésben.

2005. január 10. 09:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

A kiválasztott felsőbbéves corvinusos hallgatók közép- és felsővezetők irányításával négy hónap alatt megismerhetik a banki vezetői kultúrát és mindennapokat. 

2024. február 20. 11:27