OM kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: OM

Játszva tanulni: "Pro Libertate!" stratégiai játék

A hamar népszerűvé vált, az 1848/49-es szabadságharcot feldolgozó stratégiai játék után az Oktatási Minisztérium egy hasonló fejlesztést finanszírozott és tett bárki számára ingyenesen elérhetővé. A Huszár Games programozó-csoport munkája, a „Pro Libertate!” a Rákóczi-szabadságharc eseményeit dolgozza fel, megmutatva, hogy az adott történelmi korról játszva is rengeteget lehet tanulni.

2006. április 6. 19:27

Reagálások az Index "OM-tender: kettőt fizet egyet kap" cikkére

Az Index című internetes portál a mai napon cikket jelentetett meg az Educatio Kht. szoftverbeszerzésével kapcsolatban. Az OM és a Microsoft is közleményt juttatott el hírportálunkhoz a cikkben foglaltakkal kapcsolatban, melyet az alábbiakban változtatás nélkül közlünk:

Kulcsszavak: Index OM média Microsoft-hu
2006. január 10. 17:13

Pályázat közoktatási intézmények vírusvédelmi eszközeinek beszerzésére

A pályázat keretén belül az oktatási intézmények kedvezményes áron vásárolhatják meg a Panda Software EnterpriSecure with TruPrevent komplett biztonságtechnikai csomagját, 50 licenc felhasználással, 1 éves szolgáltatással. A támogatás mértéke eléri a 95 % -ot...

2005. december 21. 15:47

HP Magyarország: Kármán Tódor Díj oktatásért, kutatásért

A HP Magyarország nyerte el az Oktatási Minisztérium Kármán Tódor-díját, amelyet Dr. Mang Béla felsőoktatási helyettes államtitkár adott át Dr. Beck György vezérigazgatónak a HP Magyarország oktatást és a kutatást támogató tevékenysége elismeréseként.

Kulcsszavak: OM díj k+f oktatás HPQ-hu
2005. december 13. 17:03

Egységes oktatási azonosító szám és rendszer a közoktatásban

Az egységes oktatási azonosító (eoa) számot és az ahhoz tartozó rendszert mutatták be hétfőn Budapesten.

Kulcsszavak: oktatás OM
2005. december 6. 08:10

OM: jelentősen nőtt a közoktatási intézmények informatikai ellátottsága

Az Oktatási Minisztérium fejlesztési programjainak köszönhetően jelentősen nőtt a közoktatási intézmények informatikai ellátottsága, egyre szélesebb körben nyílik lehetőség az infokommunikációs technológiák alkalmazására - közölte a szaktárca csütörtökön az MTI-vel.

Kulcsszavak: OM oktatás
2005. december 2. 10:37

Támogatják az EU-tagállamok a digitális európai könyvtár létrehozását

Az Európai Uniónak lényegében nincs olyan tagállama, amely ne támogatná a digitális uniós könyvtár létrehozásának tervét - derült ki a 25 tagország kulturális miniszterének hétfői brüsszeli találkozóján.

2005. november 15. 09:48

Az IBM nyerte az OM hardvereszköz beszerzésére kiírt közbeszerzési eljárását

Lezárult az Oktatási Minisztérium informatikai hardvereszközök bérletére kiírt közbeszerzési eljárása. A megkötött megállapodás alapján az IBM Magyarország és alvállalkozói közösen biztosítják logisztikai megoldást, az informatikai eszközöket, a finanszírozást, a terméktámogatást az oktatási intézmények számára a projekt teljes életciklusa alatt.

Kulcsszavak: közbeszerzés OM IBM-hu
2005. november 10. 19:35

Magyar Bálint: év végére az összes iskolát rákötik az internetre

Az év végére az ország összes iskoláját rákötik az internet-hálózatra - mondta az oktatási miniszter pénteken Zircen, ahol egy általános iskolában multifunkcionális tantermeket avatott.

2005. október 17. 08:54

Kedvezményes internetelérés pedagógusoknak

Az oktatási tárca üdvözli, hogy az egyik internetszolgáltató cég minden pedagógusnak bruttó havi 1000 forintos kedvezménnyel kínálja ADSL Start szolgáltatását.

2005. szeptember 28. 15:25

Változás: Kizárólag komplett számítógépek vásárolhatók Sulinettel

November 1-jén változnak a Sulinet Expressz Program feltételei, ettől az időponttól kezdve kizárólag asztali számítógép konfigurációkat és hordozható számítógépeket vásárolhatnak a magánszemélyek - közölte az oktatási tárca.

2005. szeptember 22. 14:35

Magyar Bálint: valamennyi iskolában lesz internetkapcsolat

Valamennyi iskola bekapcsolódik az idén az internet-hálózatba - közölte az oktatási miniszter hétfőn Velencén, ahol megnyitotta az e-Magyarország internetes táborsorozat turnusát.

Kulcsszavak: oktatás OM IHM
2005. július 19. 11:05

Ingyenes családtörténet-feldolgozó szoftver az Oktatási Minisztériumtól

Az Oktatási Minisztérium a Magyar Országos Levéltárral közösen a Nemzeti Emlékezet Program keretében egy olyan programot indít útjára, amely lehetőséget teremt a diákoknak, szüleiknek, a pedagógusoknak és minden érdeklődőnek, hogy feldolgozhassák családjuk történetét, rendezhessék digitalizált tárgyi emlékeiket felmenőikről.

2005. június 29. 19:10

Érettségi tételek az interneten

Az idei érettségi tételek a jelek szerint már vasárnap elérhetők voltak az interneten, az Oktatási Minisztérium feljelentést tett a Nemzeti nyomozóirodánál.

Kulcsszavak: OM onlineszolg jog oktatás
2005. május 9. 19:17

Informatikai fejlesztési normatíva szeptembertől

Szeptembertől az oktatási tárca informatikai fejlesztési normatívával segíti az iskolák elavult számítástechnikai eszközeinek cseréjét, megújítását - közölte Magyar Bálint egy keddi budapesti konferencián. Jelenleg 130-140 ezer számítógép van a magyar közoktatásban, ebből csupán 30-40 ezer alkalmas a Sulinet Digitális Tudásbázis tartalmának fogadására - mondta az oktatási miniszter.

2005. április 13. 09:14

Normatíva segíti a közoktatási informatikai fejlesztéseket

Az 5-13. évfolyamra járók után igényelhető normatívára összesen 3,4 milliárd forintot különítettek el a költségvetésben.

2005. január 10. 09:12

Infokommunikációs technológiáknak az oktatásban

Magyar Bálint oktatási miniszter 2004. november 19-én (pénteken) részt vesz Prágában az 5. alkalommal megrendezésre kerülő Expert Meeting of International and National Educational Networks (EMINENT) konferencián, ahol Constructivist Pedagogy As Opposed To Frontal Teaching címmel előadást tart.

2004. november 18. 13:04

Informatikai fejlesztések a közoktatásban

Az oktatási tárca tervei szerint jövőre a közoktatásban negyedik osztálytól felfelé informatikai fejlesztési normatívát vezetnek be, amelynek összege 4,5 milliárd forint lenne egy évben - közölte Magyar Bálint a IV. Országos Neveléstudományi konferencián csütörtökön Budapesten.

Kulcsszavak: oktatás Sulinet OM
2004. október 22. 10:20

Magyar Bálint: az informatika az iskolák szellemi megújulást is jelenti

Az informatika fejlesztése a közoktatásban nem csupán az iskolák technológiai, hanem szellemi megújulását is jelenti - hangsúlyozta az oktatási miniszter, amikor csütörtökön a Heves megyei Bükkszéken meglátogatatta a hírközlési tárca e-Magyarország táborát.

Kulcsszavak: OM oktatás
2004. július 16. 10:30

Magyar Bálint: normatív támogatás a számítógépes ellátottság javításért

Az oktatási tárca a tervek szerint jövő évtől normatív támogatást vezet be az iskolák számítógépes ellátottságának javítására, az intézményeknek konkrét termékek helyett meghatározott időtartamra szóló szolgáltatásokat lehetne vásárolniuk.

2004. június 10. 09:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

A kiválasztott felsőbbéves corvinusos hallgatók közép- és felsővezetők irányításával négy hónap alatt megismerhetik a banki vezetői kultúrát és mindennapokat. 

2024. február 20. 11:27