Az IBM nyerte az OM hardvereszköz beszerzésére kiírt közbeszerzési eljárását

forrás Prim Online, 2005. november 10. 19:35
Lezárult az Oktatási Minisztérium informatikai hardvereszközök bérletére kiírt közbeszerzési eljárása. A megkötött megállapodás alapján az IBM Magyarország és alvállalkozói közösen biztosítják logisztikai megoldást, az informatikai eszközöket, a finanszírozást, a terméktámogatást az oktatási intézmények számára a projekt teljes életciklusa alatt.
Az Oktatási Minisztérium, együttműködve a Pénzügyminisztériummal, a soron következő három költségvetési évben előre meghatározott normatíva alapján támogatja az iskolák informatikai beruházásait. A minisztérium és az iskolák fenntartói az Educatio Társadalmi Szolgáltató Közhasznú Társaságot megbízva írta ki a nyílt tárgyalásos közbeszerzési eljárást a támogatás felhasználásának módjára. A közbeszerzési eljáráson az IBM finanszírozási üzletága, az IBM Global Financing adta a legkedvezőbb ajánlatot, így az IBM lett a nyertes pályázó. A szerződés teljesítése pedig már folyamatban van.

- Ajánlatunk kidolgozásában az IBM valamennyi részlege részt vett. Azt gondolom, hogy a kedvező finanszírozási konstrukció felajánlásán kívül más lényeges szolgáltatások is a mi pályázatunk választása mellett szóltak: Kimondottan a projekt céljaira felállítottunk egy projektirodát, valamint üzemeltetünk egy telefonos call centert is, ahol az érdeklődők és érintettek kérdéseivel foglalkozunk. Az IBM azt is vállalta, hogy mindezeket a szolgáltatásokat a projekt teljes időtartama alatt, vagyis három éven keresztül folyamatosan fenntartja - mondta Fodor László, az IBM Magyarország értékesítési vezetője. A szakember azt is hozzátette, hogy a szerződés életbelépése óta óriási az érdeklődés az iskolák körében, ahol már régóta várták az akció megindítását.

A szerződés keretében az IBM és a cég alvállalkozói széles termékpalettát kínálnak fel az érdeklődő iskoláknak. A kínálatban szereplő mintegy 60 000 darab számítástechnikai eszköz nem csupán az IBM, de szinte valamennyi számítástechnikai cég termékeit felvonultatja a hordozható számítógépektől a nyomtatókon és monitorokon keresztül egészen az asztali számítógépekig. A termékportfolió kialakításában az Oktatási Minisztérium Projekttanácsa mondta ki a végső szót, tehát csak olyan termékek kerülhettek fel a listára, amelyek mindenben megfelelnek a szakmai követelményeknek. A terméklista folyamatosan frissül az elkövetkező három év során.

Az oktatási intézmények a keretszerződés terhére kiválasztott informatikai eszközökhöz hároméves tartós bérleti konstrukció keretében jutnak hozzá. Az Educatio Kht. és az IBM között megkötött keretszerződés összege előreláthatólag hat és fél milliárd forintot tesz ki.
Kulcsszavak: közbeszerzés OM IBM-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14